o-sugkekrimenos-kurios-skopos

Φαίνεται πως όλοι όσοι πέτυχαν δούλεψαν με κάποιον συγκεκριμένο, εξέχοντα σκοπό ως αντικείμενο των προσπαθειών τους.

Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις καλύτερα από κάθε άλλον στον κόσμο. Ψάξε μέχρι να βρεις τι ακριβώς είναι αυτό, κατάστησέ το αντικείμενο του συγκεκριμένου, κύριου σκοπού σου και μετά οργάνωσε όλες τις δυνάμεις σου και όρμησε με την πίστη ότι θα νικήσεις. Στην έρευνά σου για τη δουλειά που σου ταιριάζει καλύτερα, καλά θα κάνεις να θυμάσαι ότι θα πετύχεις περισσότερο στη δουλειά που σου αρέσει πιο πολύ –επειδή είναι πασίγνωστο ότι

ο άνθρωπος εν γένει πετυχαίνει στη δουλειά που αφιερώνεται ψυχή τε και σώματι.

Για περισσότερη σαφήνεια και έμφαση, ας επανέλθουμε στις ψυχολογικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται το μάθημα, επειδή θα είναι μεγάλη απώλεια, που δεν έχεις περιθώριο να υποστείς, εάν δεν συλλάβεις τον βασικό λόγο να εδραιώνεται ένας συγκεκριμένος κύριος σκοπός στον νου σου.

Αυτές οι αρχές είναι οι εξής:

Πρώτον: κάθε εκούσια κίνηση του ανθρώπινου σώματος προκαλείται, ελέγχεται και κατευθύνεται από τη σκέψη μέσω της λειτουργίας του νου.

Δεύτερον: κάθε σκέψη ή ιδέα στη συνείδησή σου παράγει ένα σχετικό αίσθημα και σε κάνει να μετασχηματίσεις αυτό το αίσθημα σε κατάλληλη μυϊκή κίνηση που βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με τη φύση της σκέψης.

Για παράδειγμα, εάν σκεφτείς να ανοιγοκλείσεις το βλέφαρό σου και δεν υπάρχουν αντίθετες επιρροές ή σκέψεις στον νου σου, το κινητικό νεύρο θα μεταφέρει τη σκέψη σου από την έδρα της διακυβέρνησης (τον εγκέφαλό σου) και αμέσως θα εκδηλωθεί η ταιριαστά αντίστοιχη μυϊκή κίνηση.

Ας δούμε την αρχή αυτή υπό άλλη γωνία. Διαλέγεις, για παράδειγμα, έναν συγκεκριμένο σκοπό ως έργο ζωής και αποφασίζεις να πραγματώσεις αυτόν τον σκοπό. Από τη στιγμή που κάνεις την επιλογή, ο σκοπός αυτός μετατρέπεται σε κυρίαρχη σκέψη στη συνείδησή σου και είσαι συνεχώς σε επιφυλακή για στοιχεία, πληροφορίες και γνώσεις με τις οποίες θα πετύχεις αυτόν τον σκοπό. Από τη στιγμή που φυτεύεις έναν συγκεκριμένο σκοπό στον νου σου, ο τελευταίος αρχίζει, συνειδητά και υποσυνείδητα, να συλλέγει και να αποθηκεύει το υλικό με το οποίο θα πραγματώσεις τον σκοπό.

Η επιθυμία είναι ο παράγοντας που καθορίζει ποιος θα είναι ο συγκεκριμένος σκοπός στη ζωή σου.

Κανείς δεν μπορεί να διαλέξει για λογαριασμό σου τη δική σου επικρατούσα επιθυμία, αλλά άπαξ και την επιλέξεις εσύ ο ίδιος, η επιθυμία γίνεται ο συγκεκριμένος κύριος σκοπός και καταλαμβάνει περίοπτη θέση στον νου σου, ώσπου να ικανοποιηθεί μέσω πραγμάτωσης, εκτός εάν την αφήσεις να παραγκωνιστεί από αντικρουόμενες επιθυμίες.

Για να τονίσω την αρχή που προσπαθώ να διασαφηνίσω, πιστεύω πως δεν είναι παράλογο ότι, για να σιγουρευτεί κανείς ότι θα πετύχει, ο συγκεκριμένος κύριος σκοπός στη ζωή πρέπει να υποστηρίζεται από φλογερή επιθυμία για να πραγματωθεί. Έχω προσέξει ότι αγόρια και κορίτσια που γράφονται σε κολέγιο και πληρώνουν τα δίδακτρά τους δουλεύοντας, αποκομίζουν περισσότερα από τη φοίτησή τους από εκείνους που άλλοι τούς πληρώνουν τα δίδακτρα.

Το μυστικό είναι το εξής: όσοι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν για να προχωρήσουν είναι ευλογημένοι με τη φλογερή επιθυμία για μόρφωση και μια τέτοια επιθυμία, εάν το αντικείμενό της είναι μέσα στο πλαίσιο της λογικής, είναι πρακτικά σίγουρο ότι θα υλοποιηθεί.

Η επιστήμη έχει εδραιώσει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι μέσω της αρχής της Αυθυποβολής κάθε βαθιά ριζωμένη επιθυμία διαποτίζει όλο το σώμα και τον νου με την ουσία της και κυριολεκτικά μεταμορφώνει τον νου σε πανίσχυρο μαγνήτη που θα ελκύσει το αντικείμενο της επιθυμίας, εάν βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της λογικής. Προς διαφώτιση αυτών που ίσως δεν ερμήνευσαν ορθά το νόημα αυτής της δήλωσης, θα επιχειρήσω να τη διατυπώσω διαφορετικά. Για παράδειγμα, το να επιθυμούμε απλώς ένα αυτοκίνητο δεν θα κάνει το αυτοκίνητο να έρθει τσουλώντας προς εμάς, αλλά εάν υπάρχει φλογερή επιθυμία για αυτοκίνητο, αυτή θα οδηγήσει στην κατάλληλη δράση, μέσω της οποίας μπορούν να βρεθούν τα χρήματα για αυτοκίνητο.

Η απλή επιθυμία της ελευθερίας ουδέποτε θα απελευθερώσει έναν φυλακισμένο, εάν δεν είναι αρκετά ισχυρή για να τον κάνει να πράξει κάτι που θα του χαρίσει την ελευθερία.

Αυτά είναι τα βήματα που οδηγούν από την επιθυμία στην εκπλήρωση. Πρώτα η φλογερή επιθυμία, μετά η αποκρυστάλλωση της επιθυμίας σε συγκεκριμένο σκοπό, ύστερα η επαρκής κατάλληλη δράση για να επιτευχθεί ο σκοπός. Θυμήσου πως αυτά τα τρία βήματα είναι πάντα απαραίτητα για τη διασφάλιση της επιτυχίας.

Κάποτε ήξερα μια πολύ φτωχή κοπέλα με φλογερή επιθυμία για έναν πλούσιο σύζυγο. Τελικά τον απέκτησε, αλλά όχι προτού μετασχηματίσει την επιθυμία στην ανάπτυξη μιας πολύ ελκυστικής προσωπικότητας που, με τη σειρά της, προσέλκυσε τον επιθυμητό σύζυγο.

Κάποτε είχα και εγώ τη φλογερή επιθυμία να μπορώ να αναλύω επακριβώς τους χαρακτήρες. Αυτή η επιθυμία ήταν τόσο επίμονη και τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μου, που με οδήγησε σε δέκα χρόνια έρευνας και μελέτης ανδρών και γυναικών.

Ο Τζορτζ Πάρκερ κατασκευάζει έναν από τους καλύτερους στυλογράφους στον κόσμο και παρότι η επιχείρησή του έχει έδρα τη μικρή πόλη Τζέινσβιλ του Ουισκόνσιν, το προϊόν του έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και το στυλό διατίθεται προς πώληση σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Πάνω από είκοσι χρόνια πριν, ο συγκεκριμένος σκοπός του Πάρκερ εδραιώθηκε στον νου του: να φτιάξει τον καλύτερο στυλογράφο που μπορούσε να γίνει. Υποστήριξε τον σκοπό του με φλογερή επιθυμία για την πραγμάτωσή του, και εάν έχετε στυλογράφο, μάλλον έχετε στην κατοχή σας αυτόν που του έφερε άφθονη επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ