Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας.

Τόμος B΄, σελ. 262-263


Ανακαλύψαμε ότι κάθε κίνηση του ανθρώπινου σώματος ελέγχεται, είτε από το συνειδητό είτε από το υποσυνείδητο τμήμα του νου. Πως ούτε ένας μυς δεν μπορεί να κινηθεί, ώσπου να σταλεί μια εντολή από το ένα ή το άλλο τμήμα του νου.

 

Όταν αυτή η αρχή γίνει ενδελεχώς κατανοητή, θα καταλάβουμε επίσης και την πανίσχυρη επίδραση κάθε ιδέας ή σκέψης που δημιουργούμε μέσω της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ και κρατούμε στον συνειδητό νου, ώσπου το υποσυνείδητο να έχει χρόνο να πάρει αυτή τη σκέψη και να αρχίσει να την υλοποιεί. Όταν κατανοήσουμε την αρχή μέσω της οποίας κάθε ιδέα τοποθετείται αρχικά στον συνειδητό νου και κρατείται εκεί ώσπου το υποσυνείδητο να την πάρει και να την εκμεταλλευτεί, θα έχουμε πρακτική γνώση του Νόμου της Συγκέντρωσης, που καλύπτεται στο επόμενο μάθημα (και επιπλέον, θα κατανοήσουμε ενδελεχώς γιατί ο Νόμος της Συγκέντρωσης ανήκει απαραιτήτως σε αυτή τη φιλοσοφία).

 

>> Κατέβασε δωρεάν το ερωτηματολόγιο του Napoleon Hill για τις “Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας”

 

Όταν κατανοήσουμε αυτή τη λειτουργική σχέση ανάμεσα στη φαντασία, τον συνειδητό νου και το υποσυνείδητο τμήμα του νου, θα δούμε ότι το πρώτο βήμα για την επίτευξη κάθε συγκεκριμένου, κύριου σκοπού είναι να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη εικόνα του αντικειμένου της επιθυμίας. Κατόπιν, η εικόνα τοποθετείται στον συνειδητό νου μέσω του Νόμου της Συγκέντρωσης και κρατείται εκεί (χάρη στις φόρμουλες που περιγράφονται στο επόμενο μάθημα), ώσπου το υποσυνείδητο τμήμα του νου να την πάρει και να τη μετασχηματίσει στην απώτατη και επιθυμητή μορφή.

 

Οπωσδήποτε, η αρχή αυτή διασαφηνίστηκε. Έχει διατυπωθεί και ξαναδιατυπωθεί, ξανά και ξανά, όχι μόνο για να περιγραφεί εις βάθος, αλλά ακόμα σημαντικότερο, για ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

 

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, ανακάλυψε και τα 16 μαθήματα του βιβλίου Ο Νόμος της Επιτυχίας ΕΔΩ.

 

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ