Στο κεφάλαιο της Ορθής Σκέψης, ο Χιλ ιχνηλατεί τον σκεπτόμενο άνθρωπο, μέσα από πέντε εξελικτικά βήματα. Πρώτα η Περίοδος των Ορυκτών. Κατόπιν έρχεται η Περίοδος των Φυτών. Μετά έχουμε την Περίοδο των Ζώων, και τέλος έρχεται ο Άνθρωπος. Η πέμπτη Περίοδος είναι αυτή του Πνεύματος, όπου και συγχωνεύονται όλες οι προηγούμενες περίοδοι.

Ίσως είναι λίγο περίεργη η απόφαση του συγγραφέα να συμπεριλάβει μέσα σε ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης ένα τέτοιο απόσπασμα. Εκτός και αν διαβάσουμε το βιβλίο στο επίπεδο που πραγματικά έχει γραφτεί. Προσπάθησε να συνδυάσεις τον τίτλο του κειμένου με όσα γράφω παρακάτω. Ίσως σου αποκαλυφθούν σημεία τα οποία δεν είχες προσέξει πριν.

Έχει πολύ σοφά ειπωθεί πως, αυτός που θα φτάσει να πιστέψει πως τα μέταλλα στερούνται σπέρματος, είναι ανίκανος να διεισδύσει στα μυστήρια της Μεγάλης Τέχνης. Και είναι αλήθεια πως Σκοπός αυτής της Τέχνης, δεν είναι να δημιουργήσει κάτι εκ του μηδενός, αλλά να βελτιώσει και να πολλαπλασιάσει αυτό που ήδη υπάρχει. Αυτός είναι και ο Σκοπός της Μεθόδου του “Νόμου της Επιτυχίας”. 

Δεν έχω καμία διάθεση να σε μπερδέψω φίλε αναγνώστη, αλλά να σου δείξω την άκρη ενός νήματος. Βλέπεις, στις σελίδες του Νόμου, υπάρχει μια μυστική μελωδία. Είναι η δική σου μυστική μελωδία και μόνο εσύ έχεις αυτιά για να την ακούσεις, διότι προορίζεται μόνο για σένα. Είναι το δικό σου κάλεσμα, το δικό σου Μεγάλο Έργο. Όμως, μέχρι να μπορέσεις Εσύ να προβάλλεις ένα νόημα πάνω στη Μέθοδο του Χιλ, αυτή θα στερείται κάθε νοήματος. Και τι εννοώ όταν γράφω, να προβάλλεις ένα νόημα πάνω στη Μέθοδο; Θα πρέπει εσύ, και μόνο εσύ, να δημιουργήσεις μία νοητική χημεία με το περιεχόμενο του βιβλίου. Και για να το κάνεις αυτό, πρέπει πρώτα απ’ όλα να βρεις τι είναι αυτό που επιθυμείς. Ποιο είναι το Νόημα που θέλεις να προβάλλεις στην ίδια σου τη ζωή. 

Βλέπεις, στη Φιλοσοφία του Napoleon Hill, το μικρότερο μετρήσιμο “σωματίδιο” επίτευξης είναι η Επιθυμία. Και είναι μετρήσιμο διότι το μέγεθος και η ύπαρξή του, η κίνηση και η έντασή του, φαίνονται από τις πράξεις μας.

Η Επιθυμία, λοιπόν, είναι η πρώτη ύλη με την οποία χτίζουμε και μεταμορφώνουμε τον Εαυτό μας. Πρώτη δουλειά του μαθητή, λοιπόν, είναι να βρει αυτή την Πρώτη Ύλη, την Materia Prima, όπως αποκαλείται. Ίσως ανακαλύψεις στην πορεία πως είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις αυτή την Ύλη, όμως, όταν την ανακαλύψεις, θα πρέπει να τη διαφυλάξεις, διότι όλο σου το Έργο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αυτήν την Ουσία. Έπειτα, θα πρέπει να καθαρίσεις με υπομονή και προσεκτικά την Ουσία αυτή, την Επιθυμία σου, να αφαιρέσεις προσεκτικά τα παράσιτα και τις υποβολές του περιβάλλοντος, μέχρι αυτή η Επιθυμία να γίνει ο τέλειος εκφραστής της Θελήσεώς σου.

Στην πορεία, αργότερα, θα διαπιστώσεις πως κάποια κομμάτια της σκέψης σου θα πρέπει να αφαιρεθούν. Ίσως, διαπιστώσεις πως παλιές συνήθειες και νευρωνικές συνάψεις πρέπει να “πεθάνουν”, προκειμένου να γεννηθούν νέες. Μη διστάσεις. Χρησιμοποίησε την Πρώτη Υλη της Επιθυμίας σου ως Οδηγό, και εμπιστέψου τη Μέθοδο του Χιλ. Τα Δεκαέξι Μαθήματα είναι παλιές, πολύ παλιές αλήθειες και νόμοι, με τεράστια πρακτική ισχύ, που θα ζήλευαν ακόμα και μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητας. Ναι, μην έχεις καμία αμφιβολία για αυτό.

Αν έχεις στην κατοχή σου το βιβλίο του Νόμου, κρατάς στα χέρια σου έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Χρησιμοποίησέ τον.

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ