Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας.

Τόμος Β΄, σελ. 266


Χάρη στο παρόν μάθημα και σε άλλα μαθήματα του Νόμου της Επιτυχίας, ο μαθητής έμαθε ότι οι αισθητηριακές εντυπώσεις που προέρχονται από το περιβάλλον ενός, ή από δηλώσεις ή δράσεις άλλων, ονομάζονται υποβολές, ενώ οι αισθητηριακές εντυπώσεις που τοποθετούμε εμείς στον νου μας εισέρχονται εκεί με την Αυθυποβολή.

Όλες οι υποβολές που προέρχονται από άλλους ή το περιβάλλον, μας επηρεάζουν μόνο αφότου τις αποδεχθούμε και τις περάσουμε στον υποσυνείδητο νου μέσω της αρχής της Αυθυποβολής. Έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι

η υποβολή γίνεται και πρέπει να γίνει Αυθυποβολή, προτού επηρεάσει τον νου του παραλήπτη.

Με άλλα λόγια, κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει άλλον χωρίς τη συναίνεση του επηρεαζόμενου, αφού ο επηρεασμός γίνεται μέσω της δύναμης της Αυθυποβολής του καθενός.

Τις ώρες του ξύπνιου, ο συνειδητός νους στέκει φρουρός που φυλά τον υποσυνείδητο νου και αποκρούει κάθε έξωθεν υποβολή που προσπαθεί να τον φτάσει, ώσπου αυτή η υποβολή να εξεταστεί από τον συνειδητό νου, να εγκριθεί και να γίνει αποδεκτή. Έτσι, η Φύση φρουρεί τον άνθρωπο από εισβολείς που σε άλλη περίπτωση θα καταλάμβαναν όποιον νου επιθυμούσαν.

Είναι μια συνετή διευθέτηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ