Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας.
Τόμος Α΄, σελ. 195-195
Το κλειδί ολοκλήρου του μαθήματος βρίσκεται στη λέξη «συγκεκριμένος».
Είναι τραγικό να ξέρεις πως το 95% των ανθρώπων στον κόσμο βολοδέρνει άσκοπα στη ζωή χωρίς την παραμικρή αντίληψη για το ποια δουλειά τού ταιριάζει καλύτερα και χωρίς καμία απολύτως επίγνωση, ούτε καν της ανάγκης για έναν συγκεκριμένο αντικειμενικό σκοπό για τον οποίο να πασχίσει.
Υπάρχουν ψυχολογικοί αλλά και οικονομικοί λόγοι για την επιλογή του συγκεκριμένου, κύριου σκοπού στη ζωή. Ας αφιερώσουμε πρώτα την προσοχή στο ψυχολογικό μέρος της ερώτησης. Είναι καλά εδραιωμένη αρχή της Ψυχολογίας ότι οι πράξεις ενός ατόμου βρίσκονται πάντα σε αρμονία με τις κυρίαρχες σκέψεις του.
Διάβασε επίσης ➡ 09. Αξίζει να το θυμάσαι…
Κάθε συγκεκριμένος κύριος σκοπός που αποτυπώνεται εκούσια στον νου και προσηλώνεται εκεί, με την αφοσίωση να πραγματωθεί, τελικά γεμίζει ολόκληρο τον υποσυνείδητο νου, ώσπου επηρεάζει αυτόματα τις φυσικές πράξεις του σώματος προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Πρέπει να επιλέξεις με προσοχή τον συγκεκριμένο, κύριο σκοπό της ζωής σου, και όταν τον επιλέξεις, να τον καταγράψεις σε χαρτί και να τον τοποθετήσεις σε σημείο που θα τον βλέπεις τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.
Το ψυχολογικό αποτέλεσμα θα είναι να εντυπωθεί αυτός ο σκοπός στον υποσυνείδητο νου τόσο καλά, που ο τελευταίος θα τον αποδεχτεί ως σχέδιο που τελικά θα κυριαρχήσει στις δραστηριότητες της ζωής σου και θα σε οδηγήσει, βήμα προς βήμα, στην επίτευξη του αντικειμένου πίσω από τον σκοπό.
Η αρχή της Ψυχολογίας, μέσω της οποίας θα εντυπώσεις τον συγκεκριμένο, κύριο σκοπό στον υποσυνείδητο νου, ονομάζεται Αυθυποβολή, δηλαδή υποβολή που ασκείς επανειλημμένα στον εαυτό σου.
Δεν πρέπει να φοβάσαι την αρχή της Αυθυποβολής, εάν είσαι σίγουρος ότι ο αντικειμενικός σκοπός για τον οποίο πασχίζεις είναι εκείνος που θα σου φέρει ευτυχία διαρκείας. Σιγουρέψου ότι ο συγκεκριμένος σκοπός είναι δημιουργικός, ότι δηλαδή η επίτευξή του δεν θα προκαλέσει σε κανέναν δυσχέρειες και δυστυχία. Ότι θα σου φέρει γαλήνη και ευμάρεια.
Και μετά εφάρμοσε, όσο την κατανοείς περισσότερο, την αρχή της Αυθυποβολής για την ταχεία επίτευξη αυτού του σκοπού.