i-sigkentrosi

Έχω υπόψη μου μια άλλη μεγαλοφυΐα, πασίγνωστη σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, τον Τόμας A. Έντισον. Οι εφευρέσεις του είναι τόσο πασίγνωστες, που δεν χρειάζεται να αναφερθούν. Κάθε φορά που πατάς έναν διακόπτη και ανάβεις το φως ή ακούς έναν δίσκο στον φωνογράφο, θα πρέπει να σκέφτεσαι τον Έντισον, επειδή αυτός ήταν που τελειοποίησε και τον λαμπτήρα πυράκτωσης και τον μοντέρνο φωνόγραφο. Κάθε φορά που πηγαίνεις κινηματογράφο θα πρέπει να σκέφτεσαι τον Έντισον, επειδή η μεγαλοφυΐα του, περισσότερο από κάθε άλλον, έκανε δυνατό αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Όμως, πίσω από τον Έντισον κρύβεται μία από τις σημαντικότερες γυναίκες της Αμερικής –η σύζυγός του! Κανείς έξω από την οικογένεια Έντισον και ίσως μερικοί ελάχιστοι στενοί φίλοι τους, δεν γνωρίζουν σε ποιον βαθμό η επιρροή της έκανε εφικτά τα επιτεύγματα του Έντισον. Κάποτε η σύζυγός του μου είπε ότι η εξέχουσα ικανότητα του Έντισον, εκείνη που ήταν μακράν το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο, ήταν……η συγκέντρωση!

Όταν ο Έντισον ξεκινά μια σειρά πειραμάτων, ποτέ δεν λέει «δεν βαριέσαι», ώσπου να βρει αυτό που ζητά ή να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια στην επιδίωξή του.

Πίσω από τον Έντισον στέκουν δύο μεγάλες δυνάμεις: η μία είναι η συγκέντρωση και η άλλη είναι η κυρία Έντισον! Κάθε νύχτα, ο Έντισον δούλευε με τέτοιον ενθουσιασμό, που χρειαζόταν μόνο τρεις με τέσσερις ώρες ύπνο (πρόσεξε εδώ τι ειπώθηκε για τη «θρεπτική δύναμη» του ενθουσιασμού στο Έβδομο Μάθημα).

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ