apofasistikotita-3

Είναι ίδιον των ανθρώπων που έχουν απλώς μια επιπόλαια ιδέα για κάτι, να προσπαθούν να δίνουν την εντύπωση ότι τα ξέρουν όλα. Τέτοιοι άνθρωποι εν γένει μιλάνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και ακούνε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ. Κράτα τα μάτια και τα αυτιά σου ορθάνοιχτα και το στόμα σου ΚΛΕΙΣΤΟ, εάν θες να αποκτήσεις τη συνήθεια της σωστής ΑΠΟΦΑΣΗΣ. Όσοι μιλάνε πολύ, δεν κάνουν και πολλά άλλα. Εάν μιλάς περισσότερο απ’ όσο ακούς, όχι μόνο στερείς από τον εαυτό σου πολλές ευκαιρίες να συσσωρεύσεις χρήσιμη γνώση, αλλά αποκαλύπτεις και τα ΠΛΑΝΑ σου και τον ΣΚΟΠΟ σου σε άτομα που θα χαρούν να σε δουν να ηττάσαι, επειδή σε ζηλεύουν.

Θυμήσου, επίσης, ότι κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου ενώπιον ατόμου που έχει αφθονία γνώσης, δείχνεις στο άτομο αυτό πόση γνώση κατέχεις, ή πόση σου ΛΕΙΠΕΙ! Η αυθεντική σοφία είναι συνήθως αρκετά εμφανής μέσω της μετριοπάθειας και της σιωπής.

Έχε κατά νου ότι κάθε άτομο με το οποίο σχετίζεσαι είναι σαν και σένα, γυρεύει ευκαιρία να συσσωρεύσει χρήματα. Εάν μιλάς πολύ για τα πλάνα σου, ίσως εκπλαγείς όταν μάθεις ότι κάποιος άλλος σε πρόλαβε στον στόχο σου, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ τα πλάνα για τα οποία φλυαρούσες τόσο απρονόητα.

Οι πρώτες σου αποφάσεις ας είναι να ΚΡΑΤΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ. Σαν υπενθύμιση για να ακολουθήσεις τη συμβουλή αυτή, θα ήταν καλό να αντέγραφες το ακόλουθο επίγραμμα με μεγάλα κεφαλαία γράμματα και να το κρεμούσες κάπου που να το βλέπεις κάθε μέρα.

«ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΙΞ’ ΤΟΥ ΤΟ».

Αυτό ισοδυναμεί με το ότι «αυτό που μετράει περισσότερο είναι οι πράξεις, όχι τα λόγια»

(Απόσπασμα από το βιβλίο Σκέψου και Πλούτισε)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ