to-monopati-tis-eudaimonias

Υπάρχουν αιώνια ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, ανεξαρτήτου εποχής, κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, φύλου, ηλικίας και τόπου καταγωγής.

Ερωτήματα που οι ρίζες τους έρχονται από την αρχαιότητα και οι απαντήσεις τους ποικίλουν. Ένα, τέτοιο, λοιπόν, αφορά, τον άνθρωπο, το δαιμόνιο και την ιδιαίτερη κατοικία του.

  • Τι σημαίνει, λοιπόν, ευδαιμονία;
  • Πού βρίσκεται;
  • Ποιος είναι ο πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος;
  • Πώς θα πετύχει κάποιος το εὖ ζῆν;
  • Γίνονται τελικά όλα για κάποιον σκοπό;

Σε αυτές τις ασήκωτες στιγμές από το βάρος της Ιστορίας ο άνθρωπος φαίνεται μικροσκοπικός και το φορτίο στους ώμους του ανυπολόγιστο.

Δεν βρίσκει απαντήσεις, όχι γιατί δεν τις ξέρει, αλλά γιατί δεν τις ανέσυρε από το υπόγειο, δεν τις τακτοποίησε πλάι στα όνειρά του και δεν τις έθεσε σε εφαρμογή.

Το τέλος, όχι ως χρονικό όριο, αλλά ως σκοπός είναι αυτό που θα παρακινήσει τον άνθρωπο ως το τελειότερο ον της πλάσης, να ξεκινήσει να πετυχαίνει, τι; Αυτό που ο καθένας ορίζει ως στόχους για κατάκτηση και η επίτευξή τους τον κάνουν να νιώθει ευτυχισμένο, χαρίζοντάς του χαμόγελο, θέληση, αισιοδοξία, πίστη και αξίες που χρωματίζουν τη ζωή ακόμα και με άσπρο – μαύρο.

Αξίες που δεν είναι διάσπαρτες, αλλά συγκεντρωμένες σε μαθήματα και συγκερασμένες με τους Νόμους της φιλοσοφίας της επιτυχίας. Μια επιτυχία απτή και χειροπιαστή, προσιτή στον κάθε άνθρωπο αρκεί να θελήσει να την αναζητήσει, να τη διαβάσει, να την κατανοήσει και να προδιαθέσει τον εαυτό του να δεχτεί τα διδάγματα και τις κατευθυντήριες γραμμές του Ναπολέοντα Χιλ, που συγκεντρώθηκαν προκειμένου ο άνθρωπος να σταματήσει να επαναλαμβάνει, όπως υπαγορεύει η φύση του, τα ίδια λάθη. Όλα αυτά, λοιπόν, στο ανεπανάληπτο έργο Ο Νόμος της Επιτυχίας.

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ