Επιμονή _ Σκέψου και Πλούτισε

Εάν έχεις βιώσει ποτέ εφιάλτη, θα έχεις συνειδητοποιήσει την αξία της επιμονής. Είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, μισοξύπνιος, με το αίσθημα ότι θα συνθλιβείς. Είσαι ανήμπορος να κουνήσεις έστω και έναν μυ. Συνειδητοποιείς ότι ΠΡΕΠΕΙ να ΑΡΧΙΣΕΙΣ να ανακτάς ξανά τον έλεγχο των μυών σου. Μέσω της επίμονης προσπάθειας της θέλησης, θα καταφέρεις τελικά να κινήσεις τα δάχτυλα του ενός χεριού. Συνεχίζοντας να κινείς τα δάχτυλα, επεκτείνεις τον έλεγχο στους μυώνες του μπράτσου ώσπου μπορείς να το σηκώσεις. Τελικά αποκτάς έλεγχο στους μυώνες του ενός ποδιού και μετά τον επεκτείνεις στο άλλο πόδι. ΚΑΙ ΜΕΤΑ –ΜΕ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΗΣΗΣ– ανακτάς τον πλήρη έλεγχο του μυϊκού σου συστήματος και «πετάγεσαι» από τον εφιάλτη. Το κόλπο έγινε σταδιακά.

Ίσως είναι απαραίτητο να ξεφύγεις από τη διανοητική σου αδράνεια μέσω μίας παρόμοιας διαδικασίας, κινούμενος σιγά στην αρχή και μετά αυξάνοντας την ταχύτητά σου, ώσπου να αποκτήσεις πλήρη έλεγχο της θέλησης. Να είσαι ΕΠΙΜΟΝΟΣ, ανεξαρτήτως πόσο αργά μπορεί να πρέπει να κινηθείς στην αρχή. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Εάν επιλέξεις την ομάδα του Κυρίαρχου Νου με προσοχή, θα έχεις σε αυτή τουλάχιστον ένα άτομο που θα σε βοηθήσει στην ανάπτυξη της ΕΠΙΜΟΝΗΣ. Κάποιοι που έχουν συσσωρεύσει μεγάλες περιουσίες το έκαναν εξαιτίας ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ. Ανέπτυξαν τη συνήθεια της ΕΠΙΜΟΝΗΣ επειδή πιέστηκαν από καταστάσεις που τους ανάγκασαν να γίνουν επίμονοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ! Δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμία άλλη ιδιότητα! Έχε το υπόψη σου αυτό και θα σε ενθαρρύνει στην αρχή, όταν η πρόοδος ίσως μοιάζει δύσκολη και αργή.

Όσοι έχουν καλλιεργήσει τη ΣΥΝΗΘΕΙΑ της επιμονής, εξασφαλίζονται ενάντια στην αποτυχία. Ανεξαρτήτως πόσες φορές θα ηττηθούν, τελικά φτάνουν στην κορυφή της σκάλας. Μερικές φορές φαίνεται να υπάρχει ένας κρυφός Οδηγός, καθήκον του οποίου είναι να δοκιμάζει τους ανθρώπους με κάθε λογής αποθαρρυντική εμπειρία. Όσοι ορθοποδούν μετά την ήττα και συνεχίζουν να προσπαθούν, φθάνουν. Και ο κόσμος αναφωνεί: «Μπράβο! Το ήξερα πως θα τα κατάφερνες!». Ο κρυμμένος Οδηγός δεν αφήνει κανέναν να σημειώσει μεγάλο επίτευγμα χωρίς να περάσει το ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ. Όσοι δεν περνούν, απλώς δεν αποφοιτούν.

Όσοι «αποφοιτούν» ανταμείβονται πλουσιοπάροχα για την ΕΠΙΜΟΝΗ τους. Λαμβάνουν ως αποζημίωση ό,τι στόχο επιζητούν. Και δεν είναι μόνο αυτό! Λαμβάνουν κάτι απείρως σημαντικότερο από την υλική αποζημίωση –τη γνώση ότι «ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΕΝΟΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ».

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Ελάχιστοι γνωρίζουν εκ πείρας την αξία της επιμονής. Είναι εκείνοι που δεν έχουν αποδεχτεί την ήττα ως κάτι άλλο εκτός από προσωρινή κατάσταση. Υπάρχουν εκείνοι που οι ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ τους είναι τόσο ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ, που τελικά η ήττα μεταλλάσσεται σε νίκη. Εμείς που στέκουμε στο περιθώριο της ζωής βλέπουμε τον σαρωτικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που σωριάζονται νικημένοι, και δεν ξανασηκώνονται. Βλέπουμε και τους λιγοστούς που εκλαμβάνουν την πίκρα της ήττας ως παρότρυνση για μεγαλύτερη προσπάθεια. Αυτοί, ευτυχώς, ποτέ δεν μαθαίνουν να αποδέχονται την «όπισθεν» του κιβωτίου ταχυτήτων της ζωής.

Όμως, αυτό που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, αυτό που οι περισσότεροι από μας δεν υποψιάζονται καν ότι υπάρχει, είναι η σιωπηλή αλλά ακατανίκητη ΔΥΝΑΜΗ που έρχεται να σώσει όσους πολεμάνε παρά την αποθάρρυνση. Αυτή τη δύναμη την ονομάζουμε ΕΠΙΜΟΝΗ και δεν πάμε παραπέρα.
Αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι εάν δεν κατέχει κανείς ΕΠΙΜΟΝΗ, δεν σημειώνει διακεκριμένη επιτυχία σε κανένα χώρο

Απόσπασμα από το βιβλίο του Napoleon Hill “Σκέψου και Πλούτισε

 

Σκέψου και Πλούτισε
0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ