Η-αξία-της-αρμονιής-προσπάθειας.

Η επιτυχία στη ζωή μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ειρηνικής, αρμονικής, συνεργατικής προσπάθειας. Η επιτυχία δεν μπορεί να επιτευχθεί ανεξάρτητα. Ακόμα και αν ζει κανείς σαν ερημίτης στην άγρια φύση, μακριά από κάθε ίχνος πολιτισμού, η ύπαρξή του εξαρτάται από δυνάμεις έξω από αυτόν. Όσο περισσότερο γίνεται κανείς μέρος του πολιτισμού, τόσο περισσότερο εξαρτάται από τη συνεργατική προσπάθεια.

 Είτε ένας κερδίζει το ψωμί του από το μεροκάματο, είτε από τους τόκους της περιουσίας που έχει συσσωρεύσει, θα το κερδίσει ευκολότερα μέσω της φιλικής συνεργασίας με άλλους. Ακόμα περισσότερο, όποιος ασπάζεται φιλοσοφία βασισμένη στη συνεργασία αντί στον ανταγωνισμό, όχι μόνο θα αποκτήσει τα απαραίτητα και τις πολυτέλειες της ζωής, αλλά θα απολαύσει και επιπλέον ανταμοιβή υπό μορφή ευτυχίας από όσο οι άλλοι.

 Περιουσίες που αποκτήθηκαν μέσω της συνεργατικής προσπάθειας δεν αφήνουν πληγές στην καρδιά των ιδιοκτητών τους, αντίθετα με αυτό που μπορεί να ειπωθεί για περιουσίες που αποκτήθηκαν μέσω σύγκρουσης και ανταγωνιστικών μεθόδων που αγγίζουν τον εκβιασμό.

 Η συσσώρευση υλικού πλούτου, είτε για τα απολύτως αναγκαία είτε για πολυτέλειες, καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο που αφιερώνουμε στον επίγειο αγώνα. Εάν δεν αλλάξουμε αυτή την υλιστική τάση της ανθρώπινης φύσης, μπορούμε τουλάχιστον να αλλάξουμε τη μέθοδο επιδίωξής της, υιοθετώντας τη συνεργασία ως τη βάση της επιδίωξης.

 Η συνεργασία προσφέρει διπλή ανταμοιβή: παρέχει τα αναγκαία και τα πολυτελή, αλλά και την ειρήνη του νου, που δεν θα νιώσει ποτέ όποιος εποφθαλμιά ζηλόφθονα. Ο άπληστος και ο αχόρταγος μπορεί να συγκεντρώσουν μεγάλη υλική περιουσία, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Όμως, θα έχουν πουλήσει την ψυχή τους αντί πινακίου φακής.

 Ας έχουμε υπόψη πως κάθε επιτυχία βασίζεται στην ισχύ και η ισχύς αναπτύσσεται από τη γνώση, η οποία οργανώθηκε και εκφράστηκε ως ΔΡΑΣΗ.

 

-Απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Νόμος της Επιτυχίας” του Napoleon Hill.

Ο Νόμος της Επιτυχίας
0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ