Η Δύναμη της Συνήθειας

Η συνήθεια αναπτύσσεται από το περιβάλλον, από το να κάνεις το ίδιο πράγμα, ή τις ίδιες σκέψεις, ή να επαναλαμβάνεις τις ίδιες λέξεις ξανά και ξανά.

Η συνήθεια μπορεί να παρομοιαστεί με το αυλάκι στον δίσκο του φωνόγραφου και ο νους με τη βελόνα που κινείται στο αυλάκι. Όταν έχει σχηματιστεί καλά μια συνήθεια, μέσω επανάληψης της σκέψης ή της δράσης, ο νους έχει την τάση να προσκολλάται και να ακολουθεί την πορεία τής συνήθειας τόσο στενά, όσο και η βελόνα το αυλάκι στον δίσκο.

Η συνήθεια δημιουργείται κατευθύνοντας επανειλημμένα μία ή περισσότερες από τις πέντε αισθήσεις, όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση και αφή προς μια ορισμένη κατεύθυνση. Μέσω της αρχής της επανάληψης αναπτύσσεται η βλαβερή εξάρτηση από ουσίες. Μέσω της ίδιας αρχής αναπτύσσεται η συνήθεια για μέθη.

Όταν η συνήθεια εδραιωθεί καλά, ελέγχει αυτόματα και κατευθύνει τη δραστηριότητα του σώματος. Χάρη σε αυτόν τον μηχανισμό, υπάρχει μια σκέψη που μπορεί να μετασχηματιστεί σε πανίσχυρο παράγοντα για την ανάπτυξη της Αυτοπεποίθησης. Η σκέψη είναι η εξής: εκούσια και με το ζόρι, εάν υπάρξει ανάγκη, κατεύθυνε τις προσπάθειες και τις σκέψεις σου σε επιθυμητή πορεία, ώσπου να αναπτύξεις τη συνήθεια που θα σε κυριέψει και συνέχισε εκούσια, κατευθύνοντας τις προσπάθειές σου στην ίδια πορεία.

Όταν γράφεις και επαναλαμβάνεις τη φόρμουλα της Αυτοπεποίθησης, σχηματίζεις τη συνήθεια να πιστέψεις την κυρίαρχη σκέψη του νου, ώσπου αυτή να εντυπωθεί ανεξίτηλα στο υποσυνείδητο, μέσω της αρχής της συνήθειας.

Έμαθες να γράφεις κατευθύνοντας επανειλημμένα τους μύες του χεριού σου για να σχεδιάζεις ορισμένα σχήματα, τα γράμματα, ώσπου τελικά ανέπτυξες τη συνήθεια να γράφεις. Τώρα γράφεις με άνεση και ταχύτητα, χωρίς να σχεδιάζεις αργά το κάθε γράμμα. Η γραφή σού έγινε συνήθεια.

Η αρχή της συνήθειας θα κυριαρχήσει στις νοητικές σου ιδιότητες, όπως ακριβώς επηρεάζει τους μύες του σώματός σου, κάτι που εύκολα μπορείς να αποδείξεις, εάν κάνεις κτήμα σου και εφαρμόσεις αυτό το μάθημα περί Αυτοπεποίθησης. Κάθε δήλωση που θα επαναλάβεις στον εαυτό σου, κάθε επιθυμία που θα φυτέψεις βαθιά στον νου σου μέσω της επανάληψης, τελικά θα γυρέψει να εξωτερικευτεί μέσω του σώματός σου και των προσπαθειών του. Η αρχή της συνήθειας είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται το μάθημα της Αυθυποβολής και, εάν κατανοήσεις και ακολουθήσεις τις οδηγίες που δίνονται, σύντομα θα ξέρεις περισσότερα για τον νόμο της συνήθειας από πρώτο χέρι, από όσα μπορούν να σε διδάξουν χίλια τέτοια μαθήματα.

Ελάχιστα γνωρίζεις τις δυνατότητες που κοιμούνται μέσα σου περιμένοντας να αφυπνιστούν από το όραμα. Ποτέ δεν θα αποκτήσεις καλύτερη αντίληψη αυτών των δυνατοτήτων, εάν δεν αναπτύξεις επαρκή Αυτοπεποίθηση για να αποσπαστείς και να εξυψωθείς από τις κοινότοπες επιρροές του τωρινού σου περιβάλλοντος.

Απόσπασμα από το βιβλίου του Napoleon Hill “Ο Νόμος της Επιτυχίας”

Ο Νόμος της Επιτυχίας
0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ