armonia1

Με το παρόν κείμενο ξεκινούν εβδομαδιαία, μικρά σχόλια και σκέψεις πάνω στο βιβλίο του Νόμου της Επιτυχίας. Τα κείμενα αυτά απευθύνονται σε όσους μελετούν σοβαρά τη Μέθοδο του Napoleon Hill.

Οι υπόλοιποι, όσοι δεν έχετε το βιβλίο στα χέρια σας, θα πρέπει να το αγοράσετε και να ξεκινήσετε τη μελέτη και την εφαρμογή του άμεσα, διαφορετικά απλά χάνετε τον χρόνο σας. Και ούτε πρόκειται να προσπαθήσω να σας πείσω ότι χρειάζεστε τον Νόμο της Επιτυχίας. Ανακαλύψτε το μόνοι σας.

Θα αποφύγω σχόλια τεχνικής φύσεως (πώς να γίνεις καλύτερος αστροναύτης σε 5 βήματα) και θα προσπεράσω με ένα καλοζυγισμένο μειδίαμα οτιδήποτε φαίνεται ευχάριστο στα μάτια του αναγνώστη. Η επιτυχία σου είναι σοβαρή υπόθεση. Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε χρόνο σε ανούσιες υποθέσεις και χαριτωμενιές που έχεις διαβάσει ή ακούσει ξανά και ξανά. Με κοφτό και θρασύτατο γράψιμο, ας με συγχωρέσει η μεγαλειότητά σου, θα παραπέμπω πάντα στο βιβλίο, αλλά να ξέρεις, θα κινηθώ ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς από το κέντρο στην περιφέρεια και πάλι πίσω. Αυτό σημαίνει πως θα αγγίξω και διάφορα συγγενικά θέματα της Φιλοσοφίας της Επίτευξης, με αρκετά ανορθόδοξο τρόπο. Στην πορεία θα καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ.

Όπως μου αρέσει να επαναλαμβάνω συχνά, κανείς δεν είναι ειδικός πάνω στα 16 μαθήματα της Μεθόδου του Hill. Όλοι βρισκόμαστε σε μία διαδικασία εξέλιξης και αφομοίωσης των Αρχών, συνεπώς, αγαπητέ αναγνώστη, μην δεις τα κείμενά μου ως αποκαλύψεις κάποιου ειδικού πάνω στο αντικείμενο της Επιτυχίας, αλλά ως δυναμικές απόπειρες διέγερσης του νου. Η πείρα μού έχει δείξει πως οι περισσότεροι προσεγγίζουν τη μέθοδο επιπόλαια, νομίζοντας ότι γνωρίζουν, ενώ στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν τίποτα.

Φαντάσου, λοιπόν, πως στόχος μου είναι να φυτέψω μικρές, κατευθυνόμες εκρήξεις στις περιοχές των νευρωνικών σου συνάψεων, προκειμένου να κατανοήσεις βαθύτερα και αποτελεσματικότερα τον Νόμο της Επιτυχίας.

Λοιπόν, για να μην χάνουμε χρόνο, και επειδή τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια, μέχρι την επόμενη εβδομάδα έχεις μια μικρή εργασία. Θέλω να ανοίξεις ένα καλό λεξικό και να κοιτάξεις το λήμμα “Αρμονία”. Πρώτα διάβασε τι σημαίνει η λέξη και μετά σκέψου. Μόνο αυτό. Τα ξαναλέμε σε λίγες ημέρες.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

 

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ