autoelegxos-b

Υπάρχει μια γενική παρεξήγηση της σημασίας της λέξης «μόρφωση». Τα λεξικά δεν βοήθησαν στην εξάλειψη αυτής της παρεξήγησης, επειδή έχουν ορίσει τη λέξη «μόρφωση» ως πράξη μεταβίβασης γνώσης.

Η λέξη «μόρφωση» (education) έχει τις ρίζες της στη λατινική λέξη educo που σημαίνει ανάπτυξη ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, δηλαδή να ανασύρεσαι, να αναπτύσσεσαι μέσω της ΧΡΗΣΗΣ.

Η φύση απεχθάνεται την αδράνεια σε όλες της τις μορφές.

Δίνει συνεχή ζωή μόνο στα στοιχεία που χρησιμοποιούνται. Δέστε το μπράτσο ή ένα άλλο μέρος του σώματος, αχρηστέψτε το και σύντομα το αδρανές μέλος θα ατροφήσει και θα νεκρωθεί. Αντιστρέψτε τη λειτουργία, δώστε στο μπράτσο περισσότερη δουλειά από τη συνηθισμένη, όπως αυτή που κάνει ο σιδεράς που χειρίζεται τη βαριά του ολημερίς, και το μπράτσο (ανεπτυγμένο εκ των έσω) θα δυναμώσει.

Η ισχύς πηγάζει από την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ, αλλά υπόψη ότι «αναπτύσσεται εκ των έσω» μέσω εφαρμογής και χρήσης!

Ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει κινητή εγκυκλοπαίδεια χωρίς να κατέχει καμία αξιόλογη ισχύ. Αυτή η γνώση θα γίνει ισχύς μόνο εάν οργανωθεί, ταξινομηθεί και τεθεί σε δράση. Κάποιοι από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους στον κόσμο είναι γνωστό ότι κατείχαν πολύ λιγότερες γενικές γνώσεις από όσο εκείνοι που χαρακτηρίζονταν ως ανίδεοι. Η διαφορά μεταξύ των δύο έγκειται στο ότι οι πρώτοι χρησιμοποιούσαν ό,τι γνώση κατείχαν, ενώ οι δεύτεροι δεν το έκαναν.

«Μορφωμένο» άτομο είναι εκείνο που ξέρει πώς να αποκτήσει όλα όσα χρειάζεται για την επίτευξη του κύριου σκοπού της ζωής, χωρίς να παραβιάζει τα δικαιώματα των συνανθρώπων του. Ίσως εκπλαγούν πολλοί αποκαλούμενοι «άνθρωποι της μάθησης», όταν μάθουν ότι δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια τον ορισμό του «μορφωμένου». Ίσως εκπλαγούν, επίσης, πολλοί που πιστεύουν ότι πάσχουν από έλλειψη «μάθησης», εάν μάθουν ότι είναι καλά «μορφωμένοι».

Ο επιτυχημένος δικηγόρος δεν είναι απαραιτήτως αυτός που απομνημονεύει τους περισσότερους νόμους. Αντιθέτως, επιτυχημένος δικηγόρος είναι εκείνος που ξέρει πού θα βρει έναν συγκεκριμένο νόμο, συν μια ποικιλία από απόψεις που υποστηρίζουν την αρχή η οποία ταιριάζει στις άμεσες ανάγκες της υπόθεσης.

Με άλλα λόγια, ο πετυχημένος δικηγόρος είναι εκείνος που ξέρει πού θα βρει τον νόμο που θέλει, όταν τον χρειαστεί.

Αυτή η αρχή έχει εφαρμογή, εξίσου, στον χώρο της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.

Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας.

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ