Η-σκληρή-δουλειά-και-οι-καλές-προθέσεις-αρκούν-για-να-πετύχεις;

Ο άνθρωπος που μοχθεί χωρίς συγκεκριμένο σκοπό με συγκεκριμένο πλάνο επίτευξης, μοιάζει με το πλοίο που έχει χάσει το πηδάλιό του.

Η σκληρή δουλειά και οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για να πετύχεις, γιατί πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις πετύχει, εάν δεν έχεις εδραιώσει στον νου σου το συγκεκριμένο αντικείμενο που επιθυμείς;

Κάθε καλοχτισμένο σπίτι αρχίζει με τη μορφή ενός συγκεκριμένου σκοπού συν ένα συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Φαντάσου τι θα συνέβαινε εάν πήγαινε κανείς να χτίσει σπίτι φύρδην μίγδην, χωρίς σχέδιο. Οι εργάτες θα έμπλεκαν ο ένας στα πόδια του άλλου, τα οικοδομικά υλικά θα συσσωρεύονταν εδώ και εκεί στο οικόπεδο προτού ριχτούν τα θεμέλια, και όλοι οι εργάτες θα είχαν διαφορετική αντίληψη του πώς πρέπει να χτιστεί το σπίτι. Το αποτέλεσμα θα ήταν χάος, παρεξηγήσεις και απαγορευτικό κόστος.

Παρ’ όλα αυτά, έχεις ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι περισσότεροι τελειώνουν το σχολείο, πιάνουν δουλειά ή ασκούν μια τέχνη χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα από κάτι που να μοιάζει, έστω και αόριστα, με συγκεκριμένο σκοπό ή συγκεκριμένο πλάνο; Εφόσον η επιστήμη παρέχει αρκετά ακριβείς τεχνικές και μεθόδους ανάλυσης χαρακτήρα και προσδιορισμού της εργασίας για την οποία είναι ο καθένας καταλληλότερος, δεν είναι σύγχρονη τραγωδία ότι το 95% του ενήλικου πληθυσμού αποτελείται από άνδρες και γυναίκες που είναι αποτυχημένοι, επειδή δεν βρήκαν την κατάλληλη θέση τους στον κόσμο;

Εάν η επιτυχία εξαρτάται από την ισχύ, εάν η ισχύς είναι οργανωμένη προσπάθεια, και αν το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της οργάνωσης είναι ο συγκεκριμένος σκοπός, τότε μπορεί να διακρίνεις γιατί ένας τέτοιος σκοπός είναι ουσιαστικός.

Μέχρις ότου επιλέξει κανείς συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή, διασκορπίζει την ενέργεια και τις σκέψεις του σε τόσα πολλά ζητήματα και σε τόσες πολλές κατευθύνσεις, που δεν οδηγείται στην ισχύ αλλά στην αναποφασιστικότητα και την αδυναμία.

Ένας μικρός μεγεθυντικός φακός θα σε διδάξει ένα μεγάλο μάθημα για την αξία της οργανωμένης προσπάθειας. Με έναν τέτοιον φακό εστίασε τις ακτίνες του ήλιου σε ένα σημείο και αυτές θα κάψουν και θα ανοίξουν τρύπα σε μια σανίδα. Εάν δεν χρησιμοποιήσεις τον φακό, δηλαδή τον συγκεκριμένο σκοπό, οι ίδιες ηλιαχτίδες θα πέφτουν πάνω στην ίδια σανίδα για ένα εκατομμύριο χρόνια χωρίς να την κάψουν.

-Απόσπασμα από το βιβλίο του Napoleon Hill “Ο Νόμος της Επιτυχίας”

Ο Νόμος της Επιτυχίας
0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ