Απόσπασμα απο το βιβλίο Σκέψου και Πλούτισε

Σελ.147-148, Κεφάλαιο 5 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ

Υπάρχουν δύο είδη γνώσης. Το ένα είναι η γενική και το άλλο η ειδική. Η γενική γνώση, ανεξάρτητα πόσο μεγάλη σε έκταση και ποικιλία είναι, ελάχιστη χρησιμότητα έχει στη συσσώρευση χρήματος. Οι σχολές των μεγάλων Πανεπιστημίων κατέχουν, στο σύνολό τους, πρακτικά κάθε μορφή γενικής γνώσης γνωστή στον πολιτισμό. Οι περισσότεροι καθηγητές έχουν ελάχιστα χρήματα, ή και καθόλου. Εξειδικεύονται στη διδαχή της γνώσης, αλλά όχι στην οργάνωση ή τη χρήση της.

Η ΓΝΩΣΗ δεν θα ελκύσει το χρήμα, εκτός εάν οργανωθεί και κατευθυνθεί ευφυώς μέσω πρακτικών ΠΛΑΝΩΝ ΔΡΑΣΗΣ προς τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ συσσώρευσης χρημάτων. Η αδυναμία κατανόησης αυτού του γεγονότος έχει αποτελέσει αιτία σύγχυσης για εκατομμύρια ανθρώπους που λανθασμένα πιστεύουν ότι «η γνώση είναι ισχύς». Δεν ισχύει αυτό!

Η γνώση είναι εν δυνάμει ισχύς. Γίνεται ισχύς μόνο όταν και εάν οργανωθεί σε συγκεκριμένα πλάνα δράσης και κατευθυνθεί προς έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Αυτός ο «ελλείπων κρίκος» σε κάθε γνωστό σύστημα εκπαίδευσης, μπορεί να εντοπιστεί στην αποτυχία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να διδάξουν στους σπουδαστές ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΑΦΟΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ.

Ο εκπαιδευμένος άνθρωπος δεν είναι απαραιτήτως ένας που έχει άφθονη γενική ή ειδική γνώση. Ο εκπαιδευμένος είναι εκείνος που έχει αναπτύξει τόσο τις ικανότητες του μυαλού του, έτσι ώστε να αποκτά ό,τι θέλει, ή το ισοδύναμό του, χωρίς να παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων.

Εκπαίδευση: η λέξη προέρχεται από το λατινικό educo που σημαίνει «να ανασύρεις», να ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

Σκέψου και Πλούτισε: το πιο ευπώλητο βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης παγκοσμίως

 

 

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ