Man doth not yield himself to the angels, nor unto death utterly, save only through the weakness of his feeble will.

~ Edgar Allan Poe

 

Γίνε Αιτία.

Οι δύο μεγάλες κινητήριες δυνάμεις. Ανάγκη και Επιθυμία.

Η αληθινή Επιθυμία πηγάζει πάντα από μία βαθύτερη Θέληση. Η γνήσια Θέληση είναι αυτή που επικυρώνει την αληθινή Επιθυμία. Στη συνέχεια, η Φαντασία κατευθύνει την Επιθυμία προς την επίτευξη ενός Συγκεκριμένου Κυρίου Σκοπού. Σκέψου την έντονη, φλογερή Επιθυμία σου, σαν ένα αδάμαστο, άγριο άλογο. Η Φαντασία είναι το χαλινάρι που θα περάσεις σε αυτό το άλογο, για να σε βοηθήσει στην επίτευξη του Συγκεκριμένου Κύριου Σκοπού σου.

Ωραία όλα αυτά, θα μου πεις, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θέλουμε; Όταν το βιβλίο σου λέει πως διδάσκει τις Αρχές Επίτευξης οποιουδήποτε έργου, εννοεί ακριβώς αυτό. Ακριβώς αυτό!

Εάν στη θέση της Επιθυμίας δεν υπάρχει Τίποτα, προτείνω να καμπυλώσεις το Τίποτα προκειμένου να δημιουργήσεις Κάτι. Τώρα μην με ρωτήσεις τι ακριβώς εννοώ, δεν έχω απολύτως καμία ιδέα.

Όμως!

Αν δεν έχεις καμία Επιθυμία για να χρησιμοποιήσεις τις Αρχές της Επιτυχίας, τότε χρησιμοποίησε τις ίδιες τις Αρχές για να βρεις μια Επιθυμία. Μόλις φτιάξαμε Κάτι από το Τίποτα. Και είναι ένα θαυμαστό ταξίδι ανακάλυψης του Εαυτού.

Και έχω καλά νέα.

Αυτό σημαίνει πως η Θέλησή σου επιστρέφει στον εαυτό της. Αυτό σημαίνει πως Επιθυμία σου είναι να ανακαλύψεις τη γνήσια Θέλησή σου. Και αυτό θα πρέπει να γίνει ο Συγκεκριμένος Κύριος Σκοπός σου. Βρες, λοιπόν, τι είναι αυτό που θέλεις χρησιμοποιώντας τους δεκαέξι Νόμους, και μετά επανάλαβε τη διαδικασία προς μία νέα Επιθυμία, ξανά και ξανά.

Εργασία: γράψε σε ένα λευκό χαρτί την ισχυρότερη Επιθυμία σου. 

 

~Πασχάλης Καράμπελας, σύμβουλος έκδοσης

? Δείτε επίσης: Η Επιστήμη και η Τέχνη της Επίτευξης: Αρμονία

 

Αφήστε μια απάντηση