Ο σύγχρονος Έλληνας μαθητής του Νόμου της Επιτυχίας, θα πρέπει να μελετήσει τη ζωή και το έργο των ανθρώπων που χρησιμοποιεί ο Χιλ ως παράδειγμα. Αυτό είναι απαραίτητο για την πληρέστερη και ουσιαστικότερη κατανόηση της Φιλοσοφίας της Επίτευξης.
Την εποχή που εκδόθηκε το βιβλίο, το 1928 στις ΗΠΑ, οι ιστορίες και τα κατορθώματα αυτών των προσωπικοτήτων, όπως του Carnegie ή του Ford, ήταν ακόμα φρέσκα. Ο μέσος Αμερικανός είχε διαβάσει στις εφημερίδες ή είχε ακούσει γι’ αυτά. Μπορεί ο ίδιος να είχε στηθεί στην ουρά έξω από το εργοστάσιο του Ford ή μπορεί να είχε χάσει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο στην καταστροφή του Johnstown.

 

henry-ford

 

Όμως, ο σημερινός μελετητής της Μεθόδου, θα πρέπει να ανατρέξει λίγο στην ιστορία προκειμένου να καταλάβει τα μεγέθη πάνω στα οποία θεμελιώνει ο Χιλ τη φιλοσοφία του.

Διότι, τελικά, τέτοιες προσωπικότητες, με όλα τα θετικά ή αρνητικά χαρακτηριστικά τους, ήταν γίγαντες που περπάτησαν ανάμεσα σε ανθρώπους.

Ξέρεις, είναι πολύ εύκολο να επαναλαμβάνουμε ή να ερμηνεύουμε τις Αρχές της Επιτυχίας και να παπαγαλίζουμε όμορφες ατάκες. Όμως, το να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνουν, υπό ποιες συνθήκες ειπώθηκαν και να τις εφαρμόσουμε κιόλας; Χα!

Ανέβασε τον πήχη ψηλά.

Προσπέρασε τους όποιους σύγχρονους “γκουρού” θετικής σκέψης και επιτυχίας, που δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για ποιο πράγμα μιλούν. Διδάξου από τους κορυφαίους.
Κάποιος είπε κάποτε πως ζούμε στον κόσμο ανθρώπων όπως ο Andrew Carnegie, ο Henry Ford, ο John Rockefeller. Τέτοιοι άνθρωποι έχτισαν στην κυριολεξία μία ολόκληρη ήπειρο από το μηδέν. Δεν έγιναν απλά πλούσιοι. Δημιούργησαν μία νέα νοοτροπία, και όταν το κράτος στάθηκε εμπόδιο, συγκρούστηκαν ακόμα και με αυτό. Ήταν άνθρωποι, που πέτυχαν το “ακατόρθωτο”, που διαχειρίστηκαν τεράστια δύναμη και άλλαξαν την πορεία της ιστορίας. Για αυτόν, λοιπόν, τον λόγο, σε αυτά τα μεγέθη, η έλλειψη Ευχάριστης Προσωπικότητας οδήγησε στην αιματηρή απεργία της Pennsylvania, και στο Johnstown, τη δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισαν οι ΗΠΑ, ενώ η εφαρμογή του Χρυσού Κανόνα ανέβασε το βιωτικό επίπεδο μιας ολόκληρης χώρας.

 

~Πασχάλης Καράμπελας, σύμβουλος έκδοσης

 


? Δείτε επίσης: Η Επιστήμη και η Τέχνη της Επίτευξης: Αρμονία

? Δείτε επίσης: Η Επιστήμη και η Τέχνη της Επίτευξης: Επιθυμία

? Δείτε επίσης: Η Επιστήμη και η Τέχνη της Επίτευξης: Γνώση

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ