3 Μαΐου

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πληροφορίες του Event

Φράγκων 20
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54625 Ελλάδα
1 Μαρτίου, 2024
18:00 - 21:00

Σεμινάριο από τον Δρ Διονύση Σουρέλη με θέμα: Βασικές αρχές στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία: θεωρία και πράξη

Η υπαρξιακή ψυχολογία εντοπίζει τις ιστορικές της ρίζες στο υπαρξιστικό κίνημα που εμφανίστηκε τον 19ο και τον 20ο αιώνα, κυρίως στην Ευρώπη. Επηρεασμένος από φιλοσόφους όπως ο Søren Kierkegaard, ο Friedrich Nietzsche, ο Martin Heidegger και ο Jean-Paul Sartre, ο υπαρξισμός έδωσε έμφαση στην εμπειρία και ανάγκη του ανθρώπου για ουσιαστική ύπαρξη, νόημα, ελευθερία, επιλογή και ανάληψη ευθύνης.

Η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία, ως μια ξεχωριστή θεραπευτική προσέγγιση, βγήκε στο προσκήνιο στα μέσα του 20ού αιώνα μέσα από το έργο εξεχόντων προσωπικοτήτων στην ψυχική υγεία όπως ο Viktor Frankl, ο Rollo May και ο Irvin D. Yalom. Για παράδειγμα η λογοθεραπεία του Frankl επικεντρωνόταν στην εύρεση νοήματος στη ζωή, με έμφαση στην κατανόηση της δυσκολίας και του πόνου. Ο Rollo May τόνισε τη σημασία του άγχους ως εγγενούς στοιχείου της ανθρώπινης ύπαρξης, ενώ ο Yalom συνέβαλε με τις τεχνικές του στην ομαδική θεραπεία. Μαζί, αυτοί και άλλοι πρωτοπόροι έθεσαν τις βάσεις για μια θεραπευτική προσέγγιση που προσεγγίζει τα θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και ενθαρρύνει τα άτομα να διαχειριστούν τις προκλήσεις της ζωής με αυθεντικότητα και σκοπό.

ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ

Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν βασικές αρχές, θεωρίες και τεχνικές της υπαρξιακής και ανθρωπιστικής ψυχολογίας  και τον τρόπο με τον οποίο αυτές μπορούν να διαμορφώσουν τη θεραπευτική στάση του επαγγελματία ψυχικής υγείας. Οι αρχές αυτές θα αναλυθούν μέσα από παραδείγματα, έτσι ώστε ο νέος ή και έμπειρος θεραπευτής να κατανοήσει βαθύτερα τις δυνατότητες και προοπτικές τους στην κλινική πράξη.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχοθεραπευτές όλων των προσεγγίσεων, φοιτητές ψυχολογίας αλλά και σε όσους επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης θέλουν να έρθουν σε γνωριμία με το υπαρξιακό μοντέλο και να ενσωματώσουν στην πρακτική τους νέες τεχνικές αναστοχασμού, θεραπείας κι επικοινωνίας. Επίσης απευθύνεται σε νέους ή έμπειρους υπαρξιακούς θεραπευτές που θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αναστοχαστούν και να συζητήσουν.

Ο Δρ Διονύσιος Σουρέλης, είναι ψυχολόγος, υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής και ακαδημαϊκός.

Διατηρεί το κέντρο θεραπειών και εκπαίδευσης «Λόγος Ύπαρξης» στον Πειραιά ενώ παράλληλα εργάζεται ως λέκτορας, κλινικός και ερευνητικός επόπτης στο New School of Psychotherapy and Counselling του Λονδίνου (συνεργατικό ινστιτούτο του πανεπιστημίου Middlesex London, UK). Κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στην συμβουλευτική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία από το Middlesex University London, UK και μεταπτυχιακό τίτλο στην δικαστική ψυχολογία και εγκληματολογία από το Open University, UK. Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), κλινικό μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Ψυχοθεραπείας (UKCP) και συνεργατικό μέλος (CPsychol, AFBPsS) της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS) μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Τα ερευνητικά και κλινικά ενδιαφέροντα του Δρ Σουρέλη εστιάζουν στην αναζήτηση του νοήματος (και σε περιόδους κρίσεων), στη συνεισφορά της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας και εποπτείας στη διεπιστημονική συνεργασία και στη νευροδιαφορετικότητα. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά και πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο της ψυχολογίας.

Αυτή τη περίοδο εργάζεται πάνω στο νέο του βιβλίο για την υπαρξιακή ψυχοθεραπεία που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Law of Success τη σεζόν 2024-2025.

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του Δρ Διονύση Σουρέλη και ενημερωθείτε για τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 40€ και 20€ για τους φοιτητές.
  • Η συμμετοχή σας κατοχυρώνεται με την κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό που μπορείτε να δείτε εδώ.
  • Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το κέντρο Υπαρξιακής και Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας «Λόγος Ύπαρξης» και τις εκδόσεις «The Law of Success Publishing».

Το σεμινάριο, θα διεξαχθεί στα γραφεία του εκδοτικού: Φράγκων 20 | Θεσσαλονίκη | 2ος όροφος

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

 

"*" indicates required fields

Κοινοποίηση:
0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ