Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας.

Τόμος A΄, σελ. 294-295


Οι άλλοι θα σε πιστέψουν μόνο όταν και εσύ πιστέψεις στον εαυτό σου. Θα «συντονιστούν» στις σκέψεις σου και θα νιώθουν για σένα ό,τι νιώθεις για τον εαυτό σου. Θα φροντίσει γι’ αυτό ο νόμος της διανοητικής τηλεπάθειας. Εκπέμπεις συνεχώς ό,τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου, και αν δεν έχεις πίστη στον εαυτό σου, οι άλλοι θα πιάσουν τις δονήσεις των σκέψεών σου και θα τις παρερμηνεύσουν για δικές τους. Όταν κατανοήσεις τον νόμο της διανοητικής τηλεπάθειας, θα μάθεις γιατί η Αυτοπεποίθηση είναι ο δεύτερος από τους Δεκαπέντε Νόμους της Επιτυχίας.

 

>> Κατέβασε δωρεάν το ερωτηματολόγιο του Napoleon Hill για τις “Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας”

 

Ωστόσο, πρόσεξε να μάθεις τη διαφορά μεταξύ Αυτοπεποίθησης που βασίζεται σε γερή γνώση τού τι ξέρεις και τι μπορείς να κάνεις, και εγωπάθειας που βασίζεται μόνο σε αυτό που θα ήθελες να ξέρεις ή θα ήθελες να μπορούσες να κάνεις. Μάθε τη διαφορά μεταξύ των δύο, ειδάλλως θα γίνεις ανιαρός, γελοίος και ενοχλητικός στους ανθρώπους με καλλιέργεια και κατανόηση.

 

Η Αυτοπεποίθηση είναι κάτι που ποτέ δεν πρέπει να διακηρύσσεται ή να ανακοινώνεται, παρά μόνο μέσα από έξυπνες και δημιουργικές πράξεις.

 

Εάν έχεις Αυτοπεποίθηση, οι γύρω σου θα το καταλάβουν. Άσ’ τους να το ανακαλύψουν. Θα νιώσουν περήφανοι για την οξύνοιά τους που το ανακάλυψαν και εσύ θα απαλλαγείς από τις υποψίες για εγωπάθεια. Τον άμετρα εγωπαθή δεν τον περιμένει η ευκαιρία, αλλά ο «λιθοβολισμός» και τα καυστικά σχόλια. Η ευκαιρία «συναναστρέφεται» πολύ περισσότερο και γρηγορότερα με την Αυτοπεποίθηση, παρά με την εγωπάθεια. Ο αυτοέπαινος δεν είναι ποτέ ορθό μέτρο αυτοδυναμίας. Έχε αυτό κατά νου και άσε την Αυτοπεποίθηση να μιλήσει μόνο μέσω της δημιουργικής υπηρεσίας που προσφέρεις, χωρίς λόγια και φανφάρες.

 

Με Αυτοπεποίθηση θα ανέβεις στην κορυφή της Σκάλας της Επιτυχίας

 

Η Αυτοπεποίθηση είναι το προϊόν της γνώσης. Μάθε τον εαυτό σου, μάθε πόσα γνωρίζεις (και πόσο λίγα), γιατί τα γνωρίζεις και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις. Ο μπλοφατζής την πατάει, συνεπώς μην παριστάνεις ότι ξέρεις περισσότερα απ’ όσα γνωρίζεις. Η προσποίηση είναι άχρηστη, επειδή κάθε μορφωμένος άνθρωπος θα καταλάβει απολύτως «τι καπνό φουμάρεις», όταν σε ακούσει να μιλάς επί τρία λεπτά. Αυτό που πραγματικά είσαι θα μιλήσει τόσο δυνατά, που όσα «ισχυρίζεσαι» ότι είσαι, δεν θα ακουστούν καν.

 

Εάν εισακούσεις αυτή την προειδοποίηση, οι τελευταίες σελίδες του μαθήματος θα σηματοδοτήσουν μία από τις σημαντικότερες κρίσιμες καμπές της ζωής σου.

 

Πίστεψε στον εαυτό σου, αλλά μην πεις στον κόσμο τι μπορείς να κάνεις –ΔΕΙΞΕ ΤΟ!

 

 

Αφήστε μια απάντηση