Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας.

Τόμος A΄, σελ. 321-323


Για να κατατροπώσεις τον Φόβο της Φτώχειας πρέπει να κάνεις δύο πολύ συγκεκριμένα βήματα, εάν είσαι χρεωμένος. Πρώτον, να κόψεις τη συνήθεια να αγοράζεις με πίστωση και να το τηρήσεις ξεπληρώνοντας λίγο-λίγο τα χρέη που έχεις μαζέψει.

Απελευθερωμένος από την έγνοια του χρέους, είσαι έτοιμος να ανακαινίσεις τις συνήθειες του νου σου και να αλλάξεις πορεία στρεφόμενος με κατεύθυνση την ευμάρεια. Υιοθέτησε, ως μέρος του Συγκεκριμένου, Κύριου Σκοπού σου, τη συνήθεια να αποταμιεύεις ένα συγκεκριμένο μέρος του εισοδήματός σου, ακόμα και αν αυτό είναι μια δεκάρα την ημέρα. Πολύ σύντομα η συνήθεια θα αρχίσει να ριζώνει στον νου σου και θα αρχίσεις να χαίρεσαι που αποταμιεύεις.

 

> Πάρε μέρος στον δωρεάν κύκλο των 5 πρώτων μαθημάτων του βιβλίου ο “Νόμος της Επιτυχίας”

 

Κάθε συνήθεια μπορεί να κοπεί, εάν βάλεις στη θέση της κάποια άλλη, πιο επιθυμητή. Η συνήθεια της «σπατάλης» πρέπει να αντικατασταθεί από τη συνήθεια της «αποταμίευσης» απ’ όλους όσοι επιθυμούν οικονομική ανεξαρτησία.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

 

Το να κόψεις απλώς μια ανεπιθύμητη συνήθεια δεν αρκεί, επειδή τέτοιες συνήθειες έχουν την τάση να υποτροπιάζουν, εκτός εάν η θέση που μέχρι πρότινος καταλάμβαναν στον νου καταληφθεί από μια άλλη συνήθεια διαφορετικής φύσης.

Η διακοπή της συνήθειας αφήνει μια «τρύπα» στον νου και αυτή πρέπει να γεμίσει με κάποια άλλη μορφή συνήθειας, ειδάλλως η παλιά θα υποτροπιάσει και θα διεκδικήσει την αρχική της θέση.

Στη μέθοδο αυτή έχουν περιγραφεί πολλές ψυχολογικές φόρμουλες που πρέπει να απομνημονεύεις και να εξασκείς. Θα βρεις μια τέτοια φόρμουλα στο Τρίτο Μάθημα, το αντικείμενο της οποίας είναι η ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης.

Αυτές οι φόρμουλες μπορούν να αφομοιωθούν, ώστε να γίνουν μέρος του νοητικού σου μηχανισμού, μέσω του Νόμου της Συνήθειας, εάν ακολουθήσεις τις οδηγίες χρήσης που τις συνοδεύουν.

Θεωρείται πως πασχίζεις να αποκτήσεις οικονομική ανεξαρτησία.

 

Η συσσώρευση χρημάτων δεν είναι δύσκολη, όταν κυριαρχήσεις στον Φόβο της Φτώχειας και αναπτύξεις στη θέση του τη Συνήθεια της Αποταμίευσης.

 

Ο συγγραφέας της μεθόδου θα απογοητευόταν πολύ, εάν μάθαινε ότι κάποιος μαθητής έχει την εντύπωση ότι τα μαθήματα της Επιτυχίας μετριούνται μόνο με δολάρια.

Ωστόσο, το χρήμα αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό παράγοντα επιτυχίας και πρέπει να του δίνεται η κατάλληλη αξία σε κάθε φιλοσοφία που έχει πρόθεση να βοηθά τους ανθρώπους να γίνονται χρήσιμοι, ευτυχείς και ευημερείς.

Η ψυχρή, ανελέητη και σκληρή αλήθεια είναι πως στην εποχή μας, αυτή του υλισμού, ο άνθρωπος δεν είναι παρά μια χούφτα κόκκοι άμμου που μπορεί να σκορπίσει ένας ξαφνικός άνεμος, εκτός εάν οχυρωθεί με την ισχύ του χρήματος!

Η μεγαλοφυΐα μπορεί να ανταμείψει πλουσιοπάροχα όσους την κατέχουν, αλλά παραμένει γεγονός ότι μεγαλοφυΐα δίχως χρήμα, για να εκφραστεί είναι προνόμιο κενό περιεχομένου.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

 

Και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το τι ικανότητες κατέχεις, τι μόρφωση, ή με πόση αυτοφυή μεγαλοφυΐα σε προίκισε η φύση.

Είναι αναπόφευκτο ότι ο κόσμος θα σε ζυγίσει κυρίως με βάση τον τραπεζικό σου λογαριασμό, ανεξάρτητα ποιος είσαι ή τι κάνεις. Το πρώτο ερώτημα που γεννιέται στο μυαλό των περισσοτέρων όταν συναντούν έναν ξένο, είναι: «Πόσα λεφτά βγάζει;» Εάν έχει χρήματα, είναι καλοδεχούμενος σε κάθε σπίτι και στον δρόμο του βρέχει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Προσελκύει κάθε είδους προσοχή. Είναι πρίγκιπας και, ως τέτοιος, έχει δικαίωμα στο καλύτερο.

Όμως, εάν τα παπούτσια του είναι τρύπια, τα ρούχα του ασιδέρωτα, το κολάρο του βρόμικο και δείχνει καθαρά τα σημάδια της ένδειας, τότε αλίμονό του, γιατί το πλήθος που περνά θα τον τσαλαπατήσει και θα φυσήξει τον καπνό της ασέβειας στο πρόσωπό του.

Αυτές οι διαπιστώσεις δεν είναι καθόλου ωραίες, αλλά έχουν μία μόνο αξία: ΙΣΧΥΟΥΝ! Η τάση να κρίνουμε τους ανθρώπους από τα χρήματα που έχουν, ή την ισχύ τους να ελέγχουν χρήμα, δεν περιορίζεται σε μια κοινωνική τάξη. Όλοι έχουμε αυτή την τάση, είτε το αναγνωρίζουμε είτε όχι.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ