Η-μεγαλοφυΐα-αναπτύσσεται-μέσω-της-έκτης-αίσθησης

Η ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ

Η ύπαρξη μίας «έκτης αίσθησης» έχει τεκμηριωθεί αρκετά καλά. Αυτή είναι η «Δημιουργική Φαντασία». Η δημιουργική φαντασία είναι μία ιδιότητα που η πλειονότητα των ανθρώπων ποτέ δεν χρησιμοποιούν στη διάρκεια της ζωής τους, και αν τη χρησιμοποιούν, συνήθως το κάνουν τυχαία. Ένας σχετικά μικρός αριθμός τη χρησιμοποιεί ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ. Όσοι τη χρησιμοποιούν εκούσια και κατανοώντας τη λειτουργία της, είναι οι ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΕΣ.

Η δημιουργική φαντασία είναι ο κρίκος που συνδέει πεπερασμένο ανθρώπινο νου με την Άπειρη Ευφυΐα. Όταν ιδέες ή έννοιες «αστράφτουν» στον νου, στο πλαίσιο αυτού που αποκαλούμε συνήθως «διαίσθηση», προέρχονται από μία ή περισσότερες από τις παρακάτω πηγές:

1. Άπειρη Ευφυΐα.

2. Υποσυνείδητο, όπου αποθηκεύεται κάθε αισθητηριακή εντύπωση και παλμός σκέψης που έχει φτάσει στον εγκέφαλο μέσω οποιασδήποτε εκ των πέντε αισθήσεων.

3. Από άλλο νου, που έχει εκπέμψει τη σκέψη, ή μία εικόνα της ιδέας, ή έννοιας, μέσω συνειδητής σκέψης.

4. Από την αποθήκη του υποσυνείδητου κάποιου άλλου.

Δεν υπάρχουν άλλες ΓΝΩΣΤΕΣ πηγές από τις οποίες να λαμβάνονται «εμπνευσμένες» ιδέες ή «διαισθήσεις».

Η δημιουργική φαντασία λειτουργεί καλύτερα όταν ο νους δονείται (χάρη σε κάποια μορφή νοητικού ερεθίσματος) με πολύ υψηλή συχνότητα. Όταν, δηλαδή, ο νους λειτουργεί με συχνότητα δόνησης υψηλότερη από εκείνη της συνηθισμένης σκέψης.

Όταν η εγκεφαλική λειτουργία έχει διεγερθεί μέσω ενός ή περισσότερων από τα δέκα νοητικά ερεθίσματα, το άτομο ανυψώνεται πολύ πιο πάνω από το επίπεδο της συνηθισμένης σκέψης και μπορεί να ΣΚΕΦΤΕΙ με εύρος και ποιότητα που δεν είναι διαθέσιμα σε κατώτερο επίπεδο, όπως όταν ασχολείται κάποιος με τη λύση προβλημάτων επιχειρηματικής και επαγγελματικής ρουτίνας.

Όταν ανυψωθεί σε αυτό το ανώτερο επίπεδο σκέψης, μέσω κάποιας μορφής νοητικού ερεθισμού, το άτομο είναι σαν να πετά ψηλά με αεροπλάνο, απ’ όπου μπορεί να δει πέρα από τον περιοριστικό ορίζοντα. Επιπλέον, σε αυτό το υψηλό επίπεδο σκέψης, το άτομο δεν δεσμεύεται ούτε περιορίζεται από τους ερεθισμούς που περιορίζουν την όρασή του όταν παλεύει με τα προβλήματα για να ικανοποιήσει τις τρεις βασικές ανάγκες: τροφή, στέγη και ένδυση. Βρίσκεται σε έναν νοητικό κόσμο όπου οι ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ σκέψεις της καθημερινότητας έχουν εξαλειφθεί, όπως «εξαλείφονται» οι λόφοι, οι κοιλάδες και οι άλλοι τοπογραφικοί περιορισμοί της κανονικής όρασης όταν πετάει ψηλά με αεροπλάνο.

Σε αυτό το εξυψωμένο επίπεδο ΣΚΕΨΗΣ, η δημιουργική ιδιότητα του νου ελευθερώνεται και δρα. Έχει ανοίξει ο δρόμος για να λειτουργήσει η έκτη αίσθηση, ο νους γίνεται δεκτικός σε ιδέες που δεν μπορούν να φτάσουν υπό άλλες συνθήκες. Η «έκτη αίσθηση» είναι η ιδιότητα που σηματοδοτεί τη διαφορά ανάμεσα στη μεγαλοφυΐα και το συνηθισμένο άτομο.

Η δημιουργικότητα οξύνεται και γίνεται δεκτικότερη σε δονήσεις που προέρχονται εκτός του υποσυνειδήτου, όσο περισσότερο χρησιμοποιείται και όσο περισσότερο το άτομο βασίζεται σε αυτή και απαιτεί από αυτή παλμούς σκέψης. Αυτή η ικανότητα μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί μόνο μέσω της χρήσης.

Αυτό που είναι γνωστό ως «συνείδηση» λειτουργεί εντελώς διαφορετικά μέσω της έκτης αίσθησης.

Οι μεγάλοι καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικοί και ποιητές έγιναν μεγάλοι επειδή απέκτησαν τη συνήθεια να βασίζονται στη «μικρή φωνούλα» που τους μιλά από μέσα, μέσω της δημιουργικής φαντασίας. Είναι πασίγνωστο στα άτομα με «οξεία» φαντασία ότι οι καλύτερες ιδέες τους έρχονται μέσω της διαίσθησης.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Napoleon Hill “Σκέψου και Πλούτισε”

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ