o nomos tis epitixias_sygkentrosi.

Θα ρωτήσεις: «Μα τι είναι αυτό το Μαγικό Κλειδί;»

Και θα σου απαντήσω μονολεκτικά. Η συγκέντρωση!

Η συγκέντρωση, σημαίνει την ικανότητα, μέσω σταθερής συνήθειας και εξάσκησης, να κρατάς τον νου σου σε ένα αντικείμενο, ώσπου να εξοικειωθείς πλήρως με αυτό και να κυριαρχήσεις πάνω του. Σημαίνει την ικανότητα να ελέγχεις την προσοχή σου και να την εστιάζεις σε ένα δεδομένο πρόβλημα, ώσπου να το λύσεις.

Σημαίνει την ικανότητα να απορρίπτεις τις επιδράσεις των συνηθειών από τις οποίες θες να απαλλαγείς και τη δύναμη να καλλιεργήσεις νέες συνήθειες περισσότερο της αρεσκείας σου. Σημαίνει απόλυτη αυτοκυριαρχία.

Με άλλα λόγια, συγκέντρωση είναι η ικανότητα να σκέφτεσαι όπως θέλεις να σκέφτεσαι, η ικανότητα να ελέγχεις τις σκέψεις σου και να τις κατευθύνεις σε έναν συγκεκριμένο στόχο και η ικανότητα να οργανώνεις τη γνώση σου σε πλάνο δράσης που να είναι στιβαρό και λειτουργικό.

Βλέπεις ότι συγκεντρώνοντας τον νου σου στον συγκεκριμένο, κύριο σκοπό της ζωής σου, πρέπει να ασχοληθείς με πολλά, στενά συνδεδεμένα θέματα που αλληλοσυγχωνεύονται και να ολοκληρώσεις το κυρίως θέμα πάνω στο οποίο συγκεντρώνεσαι.

Η φιλοδοξία και η επιθυμία είναι οι κύριοι παράγοντες που υπεισέρχονται στην επιτυχημένη συγκέντρωση. Χωρίς αυτούς τους παράγοντες, το Μαγικό Κλειδί είναι άχρηστο και ο βασικός λόγος γιατί τόσο λίγοι το χρησιμοποιούν, είναι ότι οι περισσότεροι δεν διαθέτουν φιλοδοξία και δεν επιθυμούν κάτι ιδιαίτερα.

Επιθύμησε ό,τι θες και εάν η επιθυμία είναι αρκετά ισχυρή και αυτό που επιθυμείς μέσα στα όρια της λογικής, το Μαγικό Κλειδί της συγκέντρωσης θα σε βοηθήσει να το αποκτήσεις. Υπάρχουν μορφωμένοι επιστήμονες που μας λένε ότι η θαυμαστή δύναμη της προσευχής λειτουργεί βάσει της αρχής της συγκέντρωσης για την επίτευξη μιας βαθιά εδραιωμένης επιθυμίας.

 Όλα όσα δημιούργησε ο άνθρωπος πρωτοδημιουργήθηκαν στη φαντασία μέσω της επιθυμίας και κατόπιν μεταμορφώθηκαν σε πραγματικότητα μέσω της συγκέντρωσης.

Μην υποτιμάς τη δύναμη του Μαγικού Κλειδιού, επειδή δεν σου δόθηκε βουτηγμένο στη σάλτσα του μυστικισμού ή επειδή περιγράφεται με γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν. Όλες οι μεγάλες αλήθειες είναι απλές σε τελική ανάλυση και ευκολονόητες. Εάν δεν είναι, τότε δεν είναι μεγάλες αλήθειες. Χρησιμοποίησε αυτό το Μαγικό Κλειδί με ευφυΐα και μόνο για την επίτευξη άξιων στόχων και θα σου φέρει ευτυχία και επιτυχία διαρκείας. Ξέχνα τα λάθη που έχεις κάνει και τις αποτυχίες που έχεις βιώσει. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν. Δεν ξέρεις πως το ρολόι δεν γυρίζει ποτέ πίσω;
Ξεκίνα ξανά, εάν ο οι προηγούμενες προσπάθειές σου δεν ευδοκίμησαν και κάνε τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια να αφηγηθούν μια ιστορία επιτυχίας που θα ικανοποιήσει και τις πλέον υψηλές σου προσδοκίες.

Κάνε όνομα και πρόσφερε στον κόσμο μεγάλες υπηρεσίες μέσα από τη φιλοδοξία, την επιθυμία και τη συγκεντρωμένη προσπάθεια!

Μπορείς να το κάνεις, εάν ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ότι μπορείς!

 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Napoleon Hill “Ο Νόμος της Επιτυχίας”

Ο Νόμος της Επιτυχίας
0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ