o-nomos-orthi-skepsi.fb
Η ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ  
 
Η ύπαρξη μίας «έκτης αίσθησης» έχει τεκμηριωθεί αρκετά καλά. Αυτή είναι η «Δημιουργική Φαντασία». Η δημιουργική φαντασία είναι μία ιδιότητα που η πλειονότητα των ανθρώπων ποτέ δεν χρησιμοποιούν στη διάρκεια της ζωής τους, και αν τη χρησιμοποιούν, συνήθως το κάνουν τυχαία. Ένας σχετικά μικρός αριθμός τη χρησιμοποιεί ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ. Όσοι τη χρησιμοποιούν εκούσια και κατανοώντας τη λειτουργία της, είναι οι ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΕΣ.
Η δημιουργική φαντασία είναι ο κρίκος που συνδέει πεπερασμένο ανθρώπινο νου με την Άπειρη Ευφυΐα. Όλες οι αποκαλούμενες «θρησκευτικές αποκαλύψεις» και όλες οι ανακαλύψεις βασικών αρχών στο πεδίο της εφεύρεσης, οφείλονται στην ιδιότητα της δημιουργικής φαντασίας.
Όταν ιδέες ή έννοιες «αστράφτουν» στον νου, στο πλαίσιο αυτού που αποκαλούμε συνήθως «διαίσθηση», προέρχονται από μία ή περισσότερες από τις παρακάτω πηγές:
1. Άπειρη Ευφυΐα.
2. Υποσυνείδητο, όπου αποθηκεύεται κάθε αισθητηριακή εντύπωση και παλμός σκέψης που έχει φτάσει στον εγκέφαλο μέσω οποιασδήποτε εκ των πέντε αισθήσεων.
3. Από άλλο νου, που έχει εκπέμψει τη σκέψη, ή μία εικόνα της ιδέας, ή έννοιας, μέσω συνειδητής σκέψης.
4. Από την αποθήκη του υποσυνείδητου κάποιου άλλου.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Σκέψου και Πλούτισε)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ