anapofasistikotita
Ψάχνοντας για στοιχεία, είναι συχνά απαραίτητο να τα συλλέξεις από τη μοναδική πηγή της γνώσης και της εμπειρίας των άλλων. Μετά, είναι απαραίτητο να εξετάσεις προσεκτικά και τα στοιχεία και το άτομο από το οποίο προήλθαν. Και όταν τα στοιχεία επηρεάζουν το συμφέρον του μάρτυρα που τα δίνει, θα πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά, επειδή οι μάρτυρες που έχουν συμφέρον από τα στοιχεία που υποβάλλουν, συχνά δελεάζονται να τα χρωματίσουν και να τα διαστρεβλώσουν για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους.

Εάν ένας κακολογήσει τον άλλον, οι παρατηρήσεις του πρέπει να γίνουν δεκτές, εάν έχουν καν υπόσταση, με μεγάλη επιφύλαξη. Υπάρχει κοινή τάση στους ανθρώπους να βρίσκουν μόνο κακά σε όσους δεν συμπαθούν. Όποιος έχει φτάσει στο σημείο να σκέφτεται ορθά, με αποτέλεσμα να μιλήσει για τον εχθρό του χωρίς να παραφουσκώνει τα σφάλματά του και να ελαχιστοποιεί τις αρετές του, αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Κάποιοι ικανότατοι άνθρωποι δεν έχουν απορρίψει τη χυδαία και αυτοκαταστροφική συνήθεια να μειώνουν τους εχθρούς τους, τους ανταγωνιστές και τους σύγχρονούς τους. Θέλω, με κάθε δυνατή έμφαση, να σου επιστήσω την προσοχή σε αυτή την πάγκοινη τάση, επειδή είναι μοιραία για την ορθή σκέψη.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ