nomos-sigkentrosi
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Ακολουθούν οι κανόνες της διαδικασίας, μέσω της οποίας μπορείς να σχηματίσεις τις συνήθειες που επιθυμείς.
Πρώτον: Στην αρχή της δημιουργίας μιας νέας συνήθειας βάλε δύναμη και ενθουσιασμό. Νιώσε ό,τι σκέφτεσαι. Θυμήσου ότι κάνεις τα πρώτα βήματα να διανοίξεις ένα νέο νοητικό μονοπάτι. Είναι πολύ δυσκολότερο στην αρχή απ’ ό,τι αργότερα. Κάνε το μονοπάτι όσο πιο πλατύ και βαθύ μπορείς στην αρχή, ώστε να το διακρίνεις εύκολα την επόμενη φορά που θα θελήσεις να το ακολουθήσεις.
Δεύτερον: Κράτα την προσοχή σου σταθερά προσηλωμένη στη διαδικασία διάνοιξης του μονοπατιού και κράτα τον νου σου μακριά από τα παλιά μονοπάτια, ειδάλλως θα κατευθυνθείς προς το μέρος τους. Ξέχνα τα πάντα για τα παλιά και ασχολήσου μόνο με τα νέα.
Τρίτον: Κινήσου στα νεοανοιχθέντα μονοπάτια όσο πιο συχνά μπορείς. Βρες ευκαιρία να τα ακολουθήσεις χωρίς να περιμένεις να σου προκύψει τυχαία. Όσο συχνότερα προχωράς    στα νέα μονοπάτια, τόσο συντομότερο θα γίνουν καλοπατημένα και ευκολοταξίδευτα. Κατάστρωσε από την αρχή πλάνα για να διαβαίνεις τα νέα μονοπάτια της συνήθειας.
Τέταρτον: Αντιστάσου στον πειρασμό να διανύσεις τα παλιότερα και ευκολότερα μονοπάτια που χρησιμοποιούσες στο παρελθόν. Κάθε φορά που αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, τόσο ισχυρότερος γίνεσαι και τόσο ευκολότερο θα είναι να το κάνεις την επόμενη φορά. Όμως, κάθε φορά που υποκύπτεις στον πειρασμό, τόσο ευκολότερο γίνεται να ξαναϋποκύψεις και τόσο δυσκολότερο να αντισταθείς την επόμενη φορά. Θα πρέπει να πολεμήσεις από την αρχή και αυτή είναι η κρίσιμη περίοδος. Απόδειξε την αφοσίωσή σου, την επιμονή και τη δύναμη της θέλησής σου τώρα, στην αρχή.
Πέμπτο: Σιγουρέψου ότι χάραξες το σωστό μονοπάτι ως συγκεκριμένο, κύριο σκοπό σου και μετά προχώρα χωρίς φόβο και χωρίς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αμφιβάλλει. Βάλε το χέρι σου στο άροτρο και μην κοιτάξεις πίσω. Διάλεξε τον στόχο σου και μετά διάνοιξε καλά, βαθιά και φαρδιά νοητικά μονοπάτια που οδηγούν κατευθείαν σε αυτόν.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ