Σκέψου και Πλούτισε – Πίστη

Εάν γυρεύεις απόδειξη της δύναμης της ΠΙΣΤΗΣ, μελέτα τα επιτεύγματα ανθρώπων που την εφάρμοσαν. Πρώτος-πρώτος στη λίστα φιγουράρει ο Ναζωραίος. Ο Χριστιανισμός είναι η μεγαλύτερη δύναμη που επηρέασε τον νου των ανθρώπων. Η βάση του Χριστιανισμού είναι η ΠΙΣΤΗ, ανεξαρτήτως πόσοι διέστρεψαν ή παρερμήνευσαν το νόημα αυτής της υπέροχης δύναμης και ανεξαρτήτως πόσα δόγματα και αιρέσεις δημιουργήθηκαν στο όνομα του Χριστιανισμού, που δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις του.

  Η ουσία και το ζουμί της διδασκαλίας και των πράξεων του Χριστού, που έχουν ερμηνευτεί ως «θαύματα», δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από ΠΙΣΤΗ. Εάν υπάρχουν φαινό   μενα όπως τα «θαύματα», αυτά προκαλούνται μόνο μέσω της νοητικής κατάστασης γνωστής ως ΠΙΣΤΗ! Κάποιοι δάσκαλοι της θρησκείας και πολλοί που αποκαλούνται Χριστιανοί, ούτε κατανοούν, ούτε εφαρμόζουν την ΠΙΣΤΗ.
  Ας συλλογιστούμε τη δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ όπως την επιδεικνύει τώρα ένας πασίγνωστος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μαχάτμα Γκάντι, στην Ινδία. Στο πρόσωπο αυτού του ανθρώπου ο κόσμος βρίσκει ένα από τα εκπληκτικότερα γνωστά παραδείγματα για τις δυνατότητες της ΠΙΣΤΗΣ. Ο Γκάντι κατέχει περισσότερη δύναμη από κάθε άλλον ζώντα στον σημερινό κόσμο και αυτό παρότι δεν διαθέτει κανένα από τα ορθόδοξα εργαλεία δύναμης, όπως χρήματα, θωρηκτά, στρατιώτες και πολεμικό υλικό. Ο Γκάντι δεν έχει χρήματα, ούτε σπίτι, ούτε καν ρούχα, ή κοστούμι, αλλά ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ. Πώς απέκτησε αυτή την ισχύ;
  ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  Ο Γκάντι κατάφερε, μέσω της επιρροής της ΠΙΣΤΗΣ, ό,τι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στη γη δεν θα μπορούσε να καταφέρει ποτέ με στρατιώτες και πολεμοφόδια. Ο Γκάντι κατάφερε τον εκπληκτικό άθλο να ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ διακόσια εκατομμύρια νόες να ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΝΙΑΙΑ, ΣΑΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΥΣ.

  Ποια άλλη δύναμη στη γη, εκτός από την ΠΙΣΤΗ, θα μπορούσε να καταφέρει τόσα πολλά;

(Απόσπασμα από το βιβλίο Σκέψου και Πλούτισε)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ