nomos-aytoelegxos_03112020
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ
  Και ο αυτοέλεγχος είναι αποτέλεσμα του ελέγχου της σκέψης!
  Εκούσια, βάλε στον νου σου τις σκέψεις που επιθυμείς να βρίσκονται εκεί, και κράτα μακριά τις σκέψεις που τοποθετούν οι άλλοι μέσω υποβολής, και θα γίνεις άτομο με αυτοέλεγχο.
  Αυτό το προνόμιο της διέγερσης του νου με υποβολές και σκέψεις δικής σου επιλογής είναι αποκλειστικό δικαίωμα που σου χάρισε η Θεία Πρόνοια, και αν ασκήσεις αυτό το ιερό δικαίωμα δεν υπάρχει τίποτα, μέσα στο πλαίσιο της λογικής, που να μην μπορείς να καταφέρεις.
  Εάν χάσεις την ψυχραιμία σου και μαζί μ’ αυτή και την υπόθεση ή το επιχείρημά σου ή την πώλησή σου, είσαι άτομο που δεν έχει εξοικειωθεί ακόμα με τις θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται ο αυτοέλεγχος. Και η σημαντικότερη από αυτές τις αρχές είναι το προνόμιο της επιλογής των σκέψεων που κυριαρχούν στον νου.
  Κάποτε, ένας σπουδαστής σε μία από τις τάξεις μου ρώτησε πώς μπορεί κανείς να ελέγξει τις σκέψεις του όταν είναι έξω φρενών. Και εγώ απάντησα: «Όπως ακριβώς θα άλλαζες τον τόνο της φωνής σου, εάν λογομαχούσες ένθερμα με μέλος της οικογένειάς σου και άκουγες να χτυπά το κουδούνι της πόρτας, που σε προειδοποιεί ότι έρχεται κόσμος. Τότε θα ήλεγχες τον εαυτό σου, επειδή θα το επιθυμούσες».

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ