Ο Νόμος της Επιτυχίας – Αυτοέλεγχος
Μην λες «αυτό δεν μπορεί να γίνει», ή ότι είσαι διαφορετικός από τους χιλιάδες άλλους που πέτυχαν αξιοσημείωτα πράγματα ανταποκρινόμενοι σε κάθε άξιο κάλεσμα. Εάν είσαι «διαφορετικός», είναι μόνο σε αυτό: εκείνοι επιθύμησαν το αντικείμενο της επιτυχίας τους με μεγαλύτερο βάθος και ένταση από όσο εσύ επιθυμείς το δικό σου.
 Φύτεψε στον νου σου τον σπόρο μιας επιθυμίας που είναι δημιουργική, κάνοντας πιστεύω σου και θεμέλιο του κώδικα ηθικής σου το εξής:
 «Επιθυμώ να προσφέρω υπηρεσίες στους συνανθρώπους μου στο ταξίδι της ζωής. Για να το πράξω, υιοθέτησα αυτό το πιστεύω ως οδηγό που θα ακολουθώ όταν συνδιαλλάσσομαι με τους συνανθρώπους μου.
Να εκπαιδευτώ έτσι, ώστε ποτέ, σε καμία περίπτωση, να μην βρω σφάλμα σε άλλον άνθρωπο, ανεξάρτητα πόσο πολύ μπορεί να διαφωνώ μαζί του, ή πόσο ταπεινή μπορεί να είναι η δουλειά του, εάν γνωρίζω ότι προσπαθεί ειλικρινά να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.
 Να σέβομαι τη χώρα μου, το επάγγελμά μου και τον εαυτό μου. Να είμαι τίμιος με τους συνανθρώπους μου, όπως περιμένω να είναι και εκείνοι τίμιοι απέναντί μου. Να είμαι νομοταγής πολίτης της πατρίδας μου. Να μιλάω γι’ αυτήν επαινετικά και να δρω πάντα ως άξιος φορέας του καλού της ονόματος. Να είμαι άτομο με κύρος σε ό,τι κάνω.
Να βασίζω τις προσδοκίες ανταμοιβής μου σε γερά θεμέλια παρεχόμενων υπηρεσιών. Να είμαι πρόθυμος να πληρώσω το αντίτιμο της επιτυχίας μου με έντιμη προσπάθεια. Να θεωρώ τη δουλειά μου σαν ευκαιρία που πρέπει να αρπάξω με χαρά και να εκμεταλλευτώ πλήρως, και όχι σαν επίπονη αγγαρεία που πρέπει να υπομένω απρόθυμα.
 Να θυμάμαι ότι η επιτυχία βρίσκεται μέσα μου –στο μυαλό μου. Να αναμένω δυσκολίες και να τις ξεπεράσω δυναμικά.
 Να αποφεύγω την αναβλητικότητα σε όλες τις μορφές της και ποτέ, υπό καμία συνθήκη, να μην αναβάλλω μέχρι αύριο αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα. Τελικά, να χαίρομαι καλά τις χαρές της ζωής, ώστε να είμαι ευγενικός σε ανθρώπους, πιστός στους φίλους, αληθινός απέναντι στον Θεό –μια ευωδία στο μονοπάτι που βαδίζω».

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ