apodrasi-apo-to-spilaio

Στη συνέχεια, μπήκα στη διαδικασία να αμφισβητήσω τις πεποιθήσεις μου, τα πιστεύω μου, τους «ειδικούς», ακόμα και τις αισθήσεις μου. Αναζήτησα τα πραγματικά «θέλω» της ψυχής μου. Αναζήτησα την προσωπική μου Αλήθεια!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ; 
Πεποίθηση είναι η βεβαιότητα που έχουμε για κάτι. Οι πεποιθήσεις μας υιοθετούνται από τις επιρροές και τις βιωματικές εμπειρίες που έχουμε αρχικά από το οικογενειακό μας περιβάλλον, την κοινωνία, το σχολείο, την εργασία μας, τους συντρόφους μας, τη θρησκεία, τα Μ.Μ.Ε.

Οι πεποιθήσεις μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Μπορούν να είναι παράγοντας εξέλιξης και δημιουργίας ή να μετατραπούν σε παράγοντα στασιμότητας και καταστροφής. Αλήθεια, ποιες είναι οι πεποιθήσεις σου για τον εαυτό σου και για τις ικανότητές σου, για τα χρήματα, για τους άντρες/γυναίκες, την αγάπη, την αποτυχία, κ.ο.κ;

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι δεν υπάρχουν κακές και καλές πεποιθήσεις. Υπάρχουν πεποιθήσεις που μας ενδυναμώνουν, δηλαδή έχουν θετική επίδραση επάνω μας, και πεποιθήσεις που μας αποδυναμώνουν, δηλαδή έχουν αρνητική επίδραση.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να διερευνήσουμε τις πεποιθήσεις μας και όσες από αυτές είναι αποδυναμωτικές, να τις αντικαταστήσουμε με νέες ενδυναμωτικές. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου να σπάσουμε τα τα όρια που περιορίζουν την επιτυχία μας σε όλους τους τομείς.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Απόδραση από το σπήλαιο)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ