nomos-sinergasia
Υπάρχουν δύο μορφές Συνεργασίας στις οποίες θα στρέψουμε την προσοχή σου στο παρόν μάθημα:
  Πρώτον: Η Συνεργασία ανάμεσα σε άτομα που ενώνονται σε ομάδα ή συμμαχούν για να πετύχουν έναν συγκεκριμένο στόχο υπό την αρχή, γνωστή ως Νόμος του Κυρίαρχου Νου.
  Δεύτερον: Η Συνεργασία μεταξύ συνειδητού και υποσυνείδητου νου, που αποτελεί μια λογική θεωρία, η οποία εξηγεί την ικανότητα του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή, να επικοινωνεί και να αντλεί υλικό από την άπειρη ευφυΐα.
  Σε όποιον δεν έχει σκεφτεί σοβαρά το θέμα, η προηγούμενη παράγραφος ίσως μοιάζει παράλογη. Εξέτασε, όμως, τα τεκμήρια της εγκυρότητάς της, μελέτησε τα στοιχεία πάνω στα  οποία βασίζεται και μετά βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα.
  Ας αρχίσουμε με μια σύντομη ανασκόπηση της υλικής δομής του σώματος.        «Γνωρίζουμε πως το σώμα διασχίζεται από ένα δίκτυο νεύρων που λειτουργούν ως αγωγοί επικοινωνίας ανάμεσα στο ενυπάρχον πνευματικό εγώ, που ονομάζουμε νου, και τις εξωτερικές λειτουργίες του οργανισμού.
  Αυτό το νευρικό σύστημα είναι διττό. Το ένα μέρος, γνωστό ως Συμπαθητικό, είναι ο αγωγός όλων των δραστηριοτήτων που δεν κατευθύνονται συνειδητά από τη θέληση, όπως η λειτουργία των πεπτικών οργάνων, η επιδιόρθωση της καθημερινής φθοράς των ιστών και τα σχετικά.
  Το άλλο σύστημα, γνωστό ως Εκούσιο ή Εγκεφαλονωτιαίο, είναι ο αγωγός μέσω του οποίου λαμβάνουμε συνειδητή αντίληψη από τις αισθήσεις και ασκούμε έλεγχο στις κινήσεις του σώματος. Το σύστημα αυτό εδράζεται στον εγκέφαλο, ενώ το άλλο έχει το κέντρο του στη μάζα γαγγλίων πίσω από το στομάχι, γνωστή ως ηλιακό πλέγμα –και μερικές φορές αναφέρεται ως γαστρικός εγκέφαλος. Το εγκεφαλονωτιαίο σύστημα είναι ο αγωγός της εκούσιας ή συνειδητής νοητικής δράσης, ενώ το συμπαθητικό σύστημα είναι ο αγωγός της νοητικής δράσης που υποστηρίζει ασυνείδητα τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος.
  Με τον τρόπο αυτόν, το εγκεφαλονωτιαίο σύστημα είναι το όργανο του συνειδητού νου και το συμπαθητικό εκείνο του υποσυνείδητου νου.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ