Ο Νόμος της Επιτυχίας: 16o μάθημα, ο χρυσός κανόνας
ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ

Ίσως να έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν αναφέρθηκε στη μέθοδο το θέμα της εντιμότητας ως προαπαιτούμενο της επιτυχίας.

 Εάν είναι έτσι, θα βρεις την απάντηση σ’ αυτό το μάθημα.
Η φιλοσοφία του Χρυσού Κανόνα, όταν κατανοηθεί και εφαρμοστεί σωστά, καθιστά άτοπη την ανεντιμότητα. Και κάτι παραπάνω: καθιστά άτοπη κάθε άλλη καταστροφική ιδιότητα, όπως τον εγωισμό, την απληστία, τον φθόνο, τη μισαλλοδοξία, το μίσος και την κακία.
Όταν εφαρμόζεις τον Χρυσό Κανόνα, γίνεσαι αμέσως και ταυτόχρονα δικαστής και δικαζόμενος, κατηγορούμενος και ενάγων. Μπαίνεις στη θέση όπου η εντιμότητα ριζώνει στην καρδιά και επεκτείνεται σε όλους τους άλλους εξίσου. Η εντιμότητα που βασίζεται στον Χρυσό Κανόνα δεν είναι του είδους που δεν αναγνωρίζει τίποτα άλλο πέρα από το προσωπικό όφελος.
Δεν φέρεσαι έντιμα, όταν ως εντιμότητα σου φαίνεται απλώς η πλέον προσοδοφόρα τακτική για να μην χάσεις τον καλό πελάτη, τον πολύτιμο αγοραστή ή να μην καταλήξεις στη φυλακή για απάτη. Όταν, όμως, η εντιμότητα επιφέρει παροδική ή μόνιμη υλική απώλεια, τότε γίνεται θέμα τιμής ύψιστης μορφής για όλους όσοι την ασκούν.
Τέτοια εντιμότητα έχει την ανάλογη ανταμοιβή της με τη μορφή συγκεντρωμένης δύναμης χαρακτήρα και φήμης που απολαμβάνουν όσοι τους αξίζει.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ