o-nomos+skepsou-gallery-4
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ
Ένα από τα μείζονα προαπαιτούμενα της Ηγεσίας είναι η δύναμη να παίρνεις γρήγορες και σταθερές ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
Η ανάλυση άνω των 16.000 ανθρώπων αποκάλυψε ότι οι Ηγέτες είναι πάντα άνθρωποι της γρήγορης απόφασης, ακόμα και σε ζητήματα ελάσσονος σημασίας, ενώ ο ακόλουθος ΠΟΤΕ δεν είναι άτομο που παίρνει γρήγορες αποφάσεις.
Αυτό αξίζει να το θυμάσαι!
Ο ακόλουθος, σε οτιδήποτε τον βρείτε, είναι άτομο που σπανίως ξέρει τι ζητά. Αμφιταλαντεύεται, κωλυσιεργεί και στην πραγματικότητα αρνείται να πάρει απόφαση, ακόμα και σε ασήμαντα θέματα, εκτός εάν ένας Ηγέτης τον κάνει να την πάρει.
Η επίγνωση ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δεν μπορεί και δεν πρόκειται να πάρει γρήγορες αποφάσεις, ακόμα και αν τις πάρει, είναι μεγάλη βοήθεια για τον Ηγέτη που ξέρει τι θέλει και έχει πλάνο να το καταφέρει.
Εδώ παρατηρείται πόσο στενά συνδεδεμένοι είναι οι δύο νόμοι που καλύπτονται στο Δεύτερο Μάθημα και σε αυτό. Ο Ηγέτης, όχι μόνο δουλεύει με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ, αλλά έχει και πολύ συγκεκριμένο πλάνο για να καταφέρει το αντικείμενο αυτού του σκοπού. Επίσης, θα γίνει αντιληπτό ότι ο Νόμος της Αυτοπεποίθησης αποτελεί σημαντικό εργαλείο στον εξοπλισμό του Ηγέτη.
Ο βασικός λόγος που ο ακόλουθος δεν παίρνει αποφάσεις είναι ότι του λείπει η Αυτοπεποίθηση για να το κάνει. Κάθε Ηγέτης κάνει χρήση του Νόμου του Συγκεκριμένου Σκοπού, του Νόμου της Αυτοπεποίθησης και του Νόμου της Πρωτοβουλίας και Ηγεσίας. Και ο εξαιρετικά επιτυχημένος Ηγέτης κάνει χρήση και των Νόμων της Φαντασίας, του Ενθουσιασμού, του Αυτοελέγχου, της Ευχάριστης Προσωπικότητας, της Ορθής Σκέψης, της Συγκέντρωσης και της Διαλλακτικότητας. Χωρίς τη συνδυασμένη χρήση όλων αυτών των Νόμων, κανείς δεν  πρόκειται να γίνει πραγματικά μεγάλος Ηγέτης. Η παράλειψη έστω και ενός, εξασθενίζει αναλογικά την ισχύ του Ηγέτη.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ