pos-na-nikiseis-tous-fobous-soy

Πως να νικήσετε τα έξι φαντάσματα του φόβου

Προτού εφαρμόσεις επιτυχημένα οποιοδήποτε τμήμα αυτής της φιλοσοφίας, ο νους σου πρέπει να προετοιμαστεί για να τη λάβει. Η προετοιμασία δεν είναι δύσκολη. Αρχίζει με μελέτη, ανάλυση και κατανόηση των τριών εχθρών που θα πρέπει να εξαλείψεις. Αυτοί είναι η ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ και ο ΦΟΒΟΣ!

Η Έκτη Αίσθηση δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει όσο αυτά τα τρία αρνητικά, ή ένα από αυτά, παραμένουν στον νου σου. Τα μέλη αυτής της ανίερης τριάδας είναι στενοί συγγενείς. Όπου βρίσκεται το ένα, εκεί κοντά είναι και τα άλλα δύο.

Η ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι το σπέρμα του ΦΟΒΟΥ! Έχε το αυτό υπόψη ενόσω διαβάζεις. Η αναποφασιστικότητα αποκρυσταλλώνεται σε ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ και τα δυο τους αναμειγνύονται και γεννούν τον ΦΟΒΟ! Η διαδικασία ανάμειξης είναι συχνά αργή. Αυτός είναι ένας λόγος γιατί οι τρεις αυτοί εχθροί είναι τόσο επικίνδυνοι. Βλασταίνουν και μεγαλώνουν περνώντας απαρατήρητοι.

Σκοπός του κεφαλαίου αυτού είναι να στρέψει την προσοχή στην αιτία και τη θεραπεία των έξι βασικών φόβων. Προτού νικήσεις έναν εχθρό, πρέπει να μάθεις το όνομά του, τις συνήθειές του και την κατοικία του. Ενόσω διαβάζεις, ανάλυσε τον εαυτό σου προσεκτικά και καθόρισε ποιον από αυτούς τους έξι κοινούς φόβους έχεις –εάν έχεις– προσκολλημένο πάνω σου.

Μην εξαπατάσαι από τη συνήθεια αυτών των ύπουλων εχθρών. Μερικές φορές παραμένουν κρυμμένοι στο υποσυνείδητο, όπου είναι δύσκολο να εντοπιστούν και ακόμα δυσκολότερο να εξαλειφθούν.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Σκέψου και Πλούτισε)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ