Ο Νόμος της Επιτυχίας: Αποτυχία
Ο Νόμος της Επιτυχίας: Αποτυχία
Να είσαι ευγνώμων για την ήττα που οι άνθρωποι ονομάζουν αποτυχία επειδή, εάν επιβιώσεις και συνεχίσεις να προσπαθείς, σου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξεις την ικανότητά σου να ανέλθεις στα ύψη, στο πεδίο που διάλεξες.
  Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε χαρακτηρίσει αποτυχημένο, εκτός από σένα.
  Εάν, σε μια στιγμή απόγνωσης, νιώσεις ότι θέλεις να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου αποτυχημένο, θυμήσου απλώς τα λόγια του πλούσιου φιλοσόφου Κροίσου που ήταν σύμβουλος του Κύρου, του βασιλιά των Περσών:
«Να θυμάσαι, βασιλέα, και να βάλεις αυτό το μάθημα
βαθιά στην καρδιά σου, ότι υπάρχει ένας τροχός
πάνω στον οποίο γυρίζουν οι υποθέσεις των ανθρώπων
και ο μηχανισμός είναι τέτοιος που εμποδίζει
έναν άνθρωπο να είναι συνέχεια τυχερός».
  Τι υπέροχο μάθημα βρίσκεται κλεισμένο σε αυτές τις φράσεις –ένα μάθημα ελπίδας, θάρρους και υπόσχεσης.
  Ποιος από μας δεν έχει ζήσει «κακές» εποχές, όταν όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν στραβά; Υπάρχουν μέρες που βλέπουμε μόνο τη μια πλευρά του μεγάλου τροχού της ζωής.
  Ας θυμόμαστε ότι ο τροχός γυρνά συνέχεια. Εάν σήμερα μας φέρνει θλίψη, αύριο θα μας φέρει χαρά. Η ζωή είναι ένας κύκλος από ποικίλα συμβάντα –καλοτυχία και κακοτυχία.
  Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον τροχό της μοίρας να γυρίζει, αλλά μπορούμε να μετατρέψουμε την κακοτυχία που μας φέρνει, εάν θυμόμαστε ότι η καλοτυχία θα ακολουθήσει  τόσο σίγουρα, όσο η νύχτα ακολουθεί την ημέρα, εάν απλώς πιστέψουμε στον εαυτό μας και βάλουμε τα δυνατά μας, ειλικρινά και έντιμα.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ