Σκέψου και Πλούτισε – Η έκτη αίσθηση
Η έκτη αίσθηση δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να «βγάλει» και να «βάλει» σαν πουκάμισο. Η ικανότητα χρήσης αυτής της μεγάλης δύναμης έρχεται αργά, μέσω εφαρμογής των άλλων αρχών που περιγράφουμε στο βιβλίο. Σπανίως ένα άτομο φτάνει να κατέχει λειτουργική γνώση της έκτης αίσθησης πριν τα σαράντα του. Ακόμα συχνότερα, η γνώση δεν είναι διαθέσιμη πριν περάσει κανείς τα πενήντα και αυτό επειδή οι πνευματικές δυνάμεις που σχετίζονται στενά με την έκτη αίσθηση,  δεν ωριμάζουν και δεν γίνονται χρηστικές εάν δεν περάσουν χρόνια συλλογισμού, αυτοεξέτασης και σοβαρής σκέψης.
  Ανεξαρτήτως ποιος είσαι, ή τι σκοπό έχεις κατά νου διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, μπορείς να ωφεληθείς χωρίς να κατανοήσεις την αρχή που περιγράφεται στο παρόν κεφάλαιο. Αυτό αληθεύει ιδιαίτερα εάν ο μείζων σκοπός σου είναι η συσσώρευση πλούτου, ή άλλων υλικών αγαθών.
  Το κεφάλαιο για την έκτη αίσθηση συμπεριλήφθηκε επειδή το βιβλίο γράφηκε για να παρουσιάσει μια πλήρη φιλοσοφία, μέσω της οποίας μπορεί να οδηγηθεί κανείς αλάθητα στο να πετύχει ό,τι ζητήσει από τη ζωή. Αφετηρία όλων των επιτευγμάτων είναι η ΕΠΙΘΥΜΙΑ. Ο τερματισμός είναι αυτό το είδος ΓΝΩΣΗΣ που οδηγεί στην κατανόηση –κατανόηση του εαυτού, κατανόηση των άλλων, κατανόηση των νόμων της Φύσης, αναγνώριση και κατανόηση της ΕΥΤΥΧΙΑΣ.
  Αυτό το είδος κατανόησης φτάνει στην πληρότητά του μόνο μέσω εξοικείωσης και χρήσης της έκτης αίσθησης. Γι’ αυτό έπρεπε να συμπεριληφθεί και αυτή η αρχή ως μέρος της φιλοσοφίας, ώστε να ωφεληθεί όποιος απαιτεί κάτι παραπάνω από χρήματα.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Σκέψου και Πλούτισε)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ