o-nomos-tis-epitixias-allagi-zois.fb1
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:  ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ
Η ικανότητα να διαπραγματεύεσαι με άλλους χωρίς τριβές και διαφωνίες είναι εξέχουσα ιδιότητα του κάθε επιτυχημένου.
Παρατήρησε όσους είναι κοντά σου και πρόσεξε πόσο λίγοι κατανοούν την αρχή της διαπραγμάτευσης με τακτ.
Παρατήρησε, επίσης, πόσο πετυχημένοι είναι οι λίγοι που κατανοούν αυτή την τέχνη, παρότι ίσως είναι λιγότερο μορφωμένοι από εκείνους με τους οποίους διαπραγματεύονται.

  Είναι ένα χάρισμα που μπορεί να καλλιεργηθεί.
Η τέχνη της επιτυχημένης διαπραγμάτευσης αναπτύσσεται με υπομονετικό και επίπονο αυτοέλεγχο.
Πρόσεξε πόσο εύκολα ασκεί αυτοέλεγχο ο επιτυχημένος πωλητής, όταν χειρίζεται έναν ανυπόμονο πελάτη. Μέσα του ο πωλητής μπορεί να είναι έξω φρενών, αλλά δεν θα δεις ούτε ίχνος στο πρόσωπο ή στον τρόπο ομιλίας του.
Έχει αποκτήσει την τέχνη της διαπραγμάτευσης με τακτ!
Συχνά, ένα μόνο συνοφρύωμα απόρριψης ή μία μόνο λέξη που δηλώνει ανυπομονησία, θα χαλάσει την πώληση και κανείς δεν το ξέρει καλύτερα αυτό από τον επιτυχημένο πωλητή. Βάζει σκοπό του να ελέγξει τα συναισθήματά του και ως ανταμοιβή ορίζει ο ίδιος τον μισθό του και επιλέγει τη θέση του.
Το να παρατηρείς ένα άτομο που ανέπτυξε την τέχνη της επιτυχημένης διαπραγμάτευσης είναι μάθημα από μόνο του. Παρατήρησε τον ομιλητή μιας διάλεξης που έχει αποκτήσει την τέχνη, πρόσεξε τη σιγουριά στον βηματισμό του, όταν πηγαίνει στο βάθρο. Τη σιγουριά στη φωνή του, καθώς αρχίζει να μιλάει. Μελέτησε την έκφραση στο πρόσωπό του, ενώ συνεπαίρνει το κοινό με τη μαεστρία του επιχειρήματός του. Έχει μάθει πώς να διαπραγματεύεται χωρίς τριβές.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ