PUBLISHING_skinothetise1200
Ψάξε στον κύκλο των γνωριμιών σου και βρες έναν τέτοιον τύπο για να έχεις ένα παράδειγμα κατά νου, όσο είμαστε σε αυτό το θέμα. Παρατήρησε πως αυτός ο άνθρωπος συνήθως αρχίζει τη συζήτηση λέγοντας: «Διάβασα στην εφημερίδα ότι…», ή «Άκουσα ότι…». Ο άνθρωπος που σκέφτεται ορθά γνωρίζει πως οι εφημερίδες δεν είναι πάντα ακριβείς στα ρεπορτάζ τους και ξέρει πως αυτό που «λέει ο κόσμος» συνήθως περιέχει περισσότερη πλάνη παρά αλήθεια. Εάν δεν έχεις ξεπεράσει ακόμη το επίπεδο του «Διάβασα στην εφημερίδα ότι» και του «Άκουσα ότι», έχεις πολύ δρόμο ακόμα μπροστά σου προτού καταφέρεις να σκέφτεσαι ορθά. Ασφαλώς, υπάρχει πολλή αλήθεια και πολλά στοιχεία στο χαζό κουτσομπολιό και στα ρεπορτάζ των εφημερίδων, αλλά όποιος σκέφτεται ορθά δεν αποδέχεται όλα όσα ακούει και διαβάζει.

Αυτό είναι το σημείο που θέλω να τονίσω, επειδή αποτελεί τον σκόπελο πάνω στον οποίο πολλοί τρακάρουν και βυθίζονται ηττημένοι στον απύθμενο ωκεανό των ψευδών συμπερασμάτων.

Στον χώρο της νομικής επιστήμης υπάρχει μια αρχή που ονομάζεται νόμος του αποδεικτικού στοιχείου. Το αντικείμενο της αρχής είναι να βρίσκεις τα στοιχεία. Κάθε δικαστής μπορεί να επιβάλλει δικαιοσύνη σε όλους τους εμπλεκόμενους, εάν διαθέτει τα στοιχεία πάνω στα οποία θα βασίσει την κρίση του, αλλά μπορεί να καταστρέψει αθώους, εάν παραβλέψει τον νόμο του αποδεικτικού στοιχείου και καταλήξει σε κρίση που βασίζεται σε φήμες και διαδόσεις.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ