Ο Νόμος της Επιτυχίας: Ορθή Σκέψη
Ο Νόμος της Επιτυχίας: Ορθή Σκέψη
Ψάξε, ακόμα μια φορά, στον κύκλο των γνωριμιών σου και βρες ένα άτομο που φαίνεται να έχει καταφέρει περισσότερα με λιγότερη προσπάθεια από όσο οι συνεργάτες του. Μελέτησε αυτόν τον άνθρωπο και παρατήρησε ότι είναι στρατηγιστής που έχει μάθει πώς να συναρμολογεί τα στοιχεία, ώστε να εκμεταλλευτεί τον Νόμο της Αυξανόμενης Ανταπόδοσης, τον οποίο περιγράψαμε σε προηγούμενο μάθημα.
Όποιος ξέρει ότι δουλεύει με στοιχεία προχωρά με αίσθημα αυτοπεποίθησης που τον βοηθά να μην χρονοτριβεί διστάζοντας ή περιμένοντας να σιγουρευτεί. Γνωρίζει εκ των προτέρων την έκβαση της προσπάθειάς του. Έτσι, κινείται ταχύτερα και επιτυγχάνει περισσότερα από εκείνον που πρέπει να προχωρήσει στα τυφλά, επειδή δεν είναι σίγουρος εάν εργάζεται με στοιχεία.
Όποιος έχει μάθει τα πλεονεκτήματα της έρευνας για στοιχεία ως θεμέλιο της σκέψης του, έχει διανύσει πολύ μεγάλο δρόμο προς την ανάπτυξη της ορθής σκέψης, αλλά όποιος έχει μάθει πώς να διαχωρίζει τα στοιχεία σε σημαντικά και μη σημαντικά, έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Ο δεύτερος μπορεί να συγκριθεί με το άτομο που χρησιμοποιεί αρθρωτή σφύρα με αντίβαρο, επιτυγχάνοντας συνεπώς περισσότερα με ένα χτύπημα απ’ όσα ο πρώτος, που χρησιμοποιεί απλό σφυρί, μπορεί να επιτύχει με δέκα χιλιάδες χτυπήματα.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ