Ο Νόμος της Επιτυχίας: Ορθή Σκέψη
Ο Νόμος της Επιτυχίας: Ορθή Σκέψη
Στο μάθημα αυτό έχεις να κάνεις με τέσσερις μείζονες παράγοντες στους οποίους θα επιστήσω ξανά την προσοχή, ζητώντας σου να εξοικειωθείς με αυτούς. Είναι οι εξής:
  Αυθυποβολή, Υποσυνείδητος Νους, Δημιουργική Σκέψη και Άπειρη Ευφυΐα.        Αυτές είναι οι τέσσερις λεωφόροι που πρέπει να διασχίσεις στην ανοδική σου πορεία αναζήτησης της γνώσης. Πρόσεξε ότι εσύ ελέγχεις τις τρεις από αυτές. Πρόσεξε επίσης –και δίνω ιδιαίτερη έμφαση– ότι από τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύεις στις τρεις λεωφόρους θα εξαρτηθεί το πότε και σε ποιο σημείο θα συγκλίνουν με την τέταρτη, την άπειρη ευφυΐα.
  Κατανοείς τι σημαίνουν οι όροι Αυθυποβολή και Υποσυνείδητος Νους. Ας σιγουρευτούμε ότι κατάλαβες και τι σημαίνει ο όρος Δημιουργική Σκέψη. Αυτό σημαίνει σκέψη με θετική και μη καταστροφική φύση. Το αντικείμενο του Όγδοου Μαθήματος, ο Αυτοέλεγχος, αφορούσε την προετοιμασία να κατανοήσεις και να εφαρμόσεις επιτυχώς την αρχή της Δημιουργικής Σκέψης. Εάν δεν έχεις κάνει κτήμα σου αυτό το μάθημα, δεν είσαι έτοιμος να χρησιμοποιήσεις τη Δημιουργική Σκέψη στην επίτευξη του συγκεκριμένου, κύριου σκοπού σου.
  Ας επαναλάβω μια παρομοίωση που χρησιμοποίησα ήδη, λέγοντας ότι ο υποσυνείδητος νους σου είναι το χωράφι ή το χώμα που θα σπείρεις τον σπόρο του συγκεκριμένου, κύριου σκοπού σου. Η Δημιουργική Σκέψη είναι το όργανο με το οποίο θα λιπάνεις αυτό το χώμα, ώστε να ξυπνήσει ο σπόρος, να βλαστήσει και να ωριμάσει. Εάν γεμίσεις τον νου σου με μίσος, φθόνο και ζήλια, εγωισμό και απληστία, ο υποσυνείδητος νους σου δεν θα βλαστήσει τον σπόρο του συγκεκριμένου, κύριου σκοπού σου, ούτε η άπειρη ευφυΐα θα μετατρέψει τον σκοπό σε φυσική πραγματικότητα. Αυτές οι αρνητικές ή καταστροφικές σκέψεις είναι τα ζιζάνια που θα πνίξουν τον σπόρο του συγκεκριμένου, κύριου σκοπού σου.
  Η δημιουργική σκέψη προϋποθέτει ότι θα κρατήσεις τον νου σου σε κατάσταση προσδοκίας επίτευξης του αντικειμένου του συγκεκριμένου, κύριου σκοπού σου. Ότι θα έχεις πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη στην επίτευξή του, εν ευθέτω χρόνω και με την κατάλληλη σειρά.
  Εάν αυτό το μάθημα εκπληρώσει τον σκοπό του, θα σου φέρει πληρέστερη και βαθύτερη κατανόηση του Τρίτου Μαθήματος της μεθόδου, περί Αυτοπεποίθησης. Όταν αρχίζεις να μαθαίνεις πώς να φυτεύεις τον σπόρο των επιθυμιών σου στο γόνιμο χώμα του υποσυνείδητου νου σου και πώς να λιπαίνεις αυτόν τον σπόρο, ώσπου να βλαστήσει και να δράσει, τότε έχεις και πραγματικό λόγο να πιστέψεις στον εαυτό σου.
  Και όταν φτάσεις στο σημείο αυτό της διαδικασίας της εξέλιξής σου, θα έχεις επαρκή γνώση της πραγματικής πηγής από την οποία αντλείς τη δύναμή σου, για να αποδώσεις πλήρως στην άπειρη ευφυΐα όλα όσα προηγουμένως απέδιδες στην Αυτοπεποίθησή σου.

(Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ