fantasia
ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΡΦΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

 

Η φαντασία λειτουργεί με δύο τρόπους. Ο ένας είναι γνωστός ως «συνθετική φαντασία» και ο άλλος ως «δημιουργική φαντασία».

 

 ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ: Μέσω αυτής μπορεί κανείς να διευθετήσει παλιές έννοιες, ιδέες και πλάνα σε νέους συνδυασμούς. Η συνθετική φαντασία δεν δημιουργεί κάτι. Απλώς λειτουργεί με βάση το υλικό της εμπειρίας, της εκπαίδευσης και της παρατήρησης με το οποίο τροφοδοτείται. Είναι η ιδιότητα που χρησιμοποιείται κυρίως από τον εφευρέτη, με την εξαίρεση της «μεγαλοφυΐας» που αντλεί από τη δημιουργική φαντασία όταν δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα με τη συνθετική φαντασία.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ: Μέσω της δημιουργικής φαντασίας ο πεπερασμένος νους του ανθρώπου έχει άμεση επικοινωνία με την Άπειρη Ευφυΐα. Είναι η ικανότητα χάρη στην οποία παραλαμβάνονται οι ενοράσεις και οι εμπνεύσεις. Με αυτή την ικανότητα παραδίδονται στον άνθρωπο όλες οι βασικές, ή οι νέες ιδέες. Μέσω αυτής της ιδιότητας συλλαμβάνονται οι δονήσεις της σκέψης του νου άλλων. Μέσω αυτής της ιδιότητας ένα άτομο μπορεί να «συντονιστεί», δηλαδή να επικοινωνήσει με το υποσυνείδητο άλλων.

 

(Απόσπασμα από το βιβλίο Σκέψου και Πλούτισε)

Αφήστε μια απάντηση

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ